Moliūgų virtiniukai su keptų voveraičių padažu

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Moliūgų virtiniukai su keptų voveraičių padažu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,5 kg šviežio moliūgo
6 dideli makaronų tešlos lakštai (mažaug 20x30 cm)
2 kiaušiniai
1 žiupsnelis tarkuoto muskato
1 svogūnas
2 stiklinės vištienos sultinio
1 stiklinė grietinėlės
3-4 saujos nuvalytų voveraičių
druska
malti juodieji pipirai
5-6 šviežio šalavijo lapeliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Moliūgą perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir neluptą supjaustyti stambiomis riekėmis. Moliūgo riekes sudėti į kiaurasamtį. Dideliame puode užvirinti šiek tiek vandens. Kiaurasamtį su moliūgu uždėti ant puodo viršaus. Vandens puode turi būti tiek, kad moliūgas nesiektų verdančio vandens. Puodą uždengti. Moliūgus virti ant garų maždaug 20 minučių, kol suminkštės ir lengvai trinsis šakute. Išvirusį moliųgą nukelti nuo ugnies. Nuo moliūgo riekelių nulupti žievę, o minkštimą sutrinti rankiniu blenderiu, kol bus vientisa tyrė. Moliūgų tyrę sukrėsti į sūrmaišį (arba tiesiog į didoką virtuvinį rankšluostėlį), užrišti ir pakabinti kelioms valandoms, arba pernakt, kad nubėgtų vanduo ir sultys. Nubėgus didžiąjai daliai skysčio, moliūgų masę perkelti į dubenį, įberti druskos ir šviežiai tarkuoto muskato. Ant sauso pamiltuoto paviršiaus kloti vieną makaronų tešlos lakštą ir visą jo paviršių suvilgyti kiaušinio plakiniu. And lakšto šaukšteliu išdėlioti moliūgų tyrę, tarp jų paliekant tarpus. Ant moliūgų įdaro kloti antrą makaronų tešlos lakštą. Pirštais užspaudyti tarpus tarp įdaro ir aštriu peiliu pjaustyti virtiniukus. Tą patį pakartoti su likusiais keturias lakštais ir likusiu įdaru. Stambiai supjaustyti voveraites. Susmulkinti svogūną. Keptuvėje ištirpinti 50 g sviesto ir ant vidutinės ugnies pakepinti grybus. Nedideliame puode užvirinti smulkintus svogūnus ir sultinį. Virti ant silpnos ugnies, kol tūris sumažės maždaug iki 0,5 stiklinės. Supilti grietinėlę ir toliau virinti, kol tūris sumažės perpus. Sumažinti ugnį. Likusį sviestą supjaustyti gabalėliais ir po vieną dėti į verdantį padažą, kaskart vis gerai išmaišant. Kai visas sviestas ištirps, padažą perkošti, į jį sudėti pakepintus grybus, įberti druskos, maltų juodųjų pipirų ir smulkinto šalavijo. Padažą laikyti šiltai. Dideliame puode užvirinti didelį kiekį vandens, įberti druskos, kad vanduo būtų stipriai sūrus. Į verdantį vandenį dėti paruoštus virtiniukus, juos virti 3-4 minutes, arba kol makaronų tešla suminkštės (svarbu nepervirti). Virtiniukus iš vandens išgriebti šaukštu su skylutėmis, dėti į pašildytą dubenį ir užpilti voveraičių padažu.

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!

AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital