Moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 g sviesto
1,5 kg moliūgo
220 g cukraus
180 g miltų
Citrinų ekstrakto
3 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Druska
0,5 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus trinkite su kambario temperatūros sviestu, kol pasidarys trupiniai. Tada įmuškite 1 kiaušinį, berkite cukraus 20 g, druskos, citrinos ekstrakto ir minkykite, kol tešla taps lygi ir vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite 3 valandoms šaldytuve, kad tešla sustingtų. Tada išdėlioti tešlą ant kepimo formos ir užlankstyti kraštus, kad tolygus sluoksnis pasiskirstytų tešlos ant formos. Subadyti šakute, dėti foliją, žirnių ar pupelių ir kepti 180 0C orkaitėje apie 15 minučių. Tuomet žirnius ir foliją nuimti ir atvėsinti iškeptą tešlą.
Moliūgus nulupkite ir pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite ant skardos ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50 minučių, kol moliūgai suminkštės, bet nebus apskrudę. Iškepusius moliūgus nusunkite, dar šiek tiek spustelti, kad išbėgtų kuo daugiau skysčio, ir palikite ataušti. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus suplakite iki standžių putų.
Atvėsusius moliūgus sugrūskite, įleiskite kiaušinių trynius, berkite cukrų, vanilinį cukrų, citrinų ekstraktą ir išmaišykite. Tada atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. Moliūgų masę supilkite į tešlos krepšelį, statykite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35 minutes. Ištraukite, apibarstykite cinamonu ir dar kepkite 5 minutes. Skanaus :)
AUTORIUS: Raminta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital