Moliūgų pyragas su Rududu pertepimu ir kreminiu viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Moliūgų pyragas su karamele rududu
Moliūgų pyragas su karamele rududu
Moliūgų pyragas su karamele rududu
Autorius apie receptą: Pyragas bus pats skaniausias pastovėjęs bent keletą valandų. Pyragas bus pats skaniausias pastovėjęs bent keletą valandų. Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)
250 gramų miltų
240 gramų saulėgrąžų aliejaus
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
2 šaukšteliai apelsino žievelės
2 šaukšteliai sodos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3/4 šaukštelio prieskonių meduoliams
0.5 šaukštelio druskos
Pertepimui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (pvz. Rududu)
Viršui:
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
125 gramai kreminio sūrio (filadelfijos, maskarponės ar kt.)
2 šaukštai cukraus pudros
2 saujos žemės riešutų (skrudintų ir smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 2 apvalias 23 cm skersmens kepimo formas. Smulkiai sutarkuokite moliūgą. Virtuvės kombaine sumalkite cukrų iki pudros. Įdėkite apelsino žievelę ir malkite dar kelias sekundes. Tada mikseriu suplakite kiaušinius, aliejų ir cukrų, kol visi ingredientai susijungs ir masė truputį padidės.
2.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir prieskoniais. Į kiaušinių plakinį įmaišykite tarkuotą moliūgą, tada - miltų mišinį. Maišykite tik tiek, kad visi ingredientai susijungtų.
3.
Padalinkite tešlą 2 kepimo formoms po lygiai ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25 - 30 minučių, kol viršus taps tamsiai auksinės spalvos, o medinis dantų krapštukas, įkištas į vidų ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10 minučių pastovėti kepimo formose. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
4.
Jei virtas kondensuotas pienas yra labai kietas, tai pašildykite jį truputį garų vonelėje, kol jis taps minkštas ir lengvai tepamas. Suplakite kartu grietinėlę, kreminį sūrį ir cukraus pudrą iki purumo.
5.
Padėkite vieną tešlos "blyną" ant torto lėkštės, gausiai patepkite virtu kondensuotu pienu ir uždėkite kitą tešlos blyną. Lengvai prispauskite. Viršų aptepkite sūrio kremu ir pabarstykite riešutais. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Inga
2017-09-24 21:32
Aš dariau paprasčiau - cukraus su žievelėmis nemaliau, o tiesiog sumaišiau visus ingredientus kaip įprastam pyragui ir iškepiau ne dviejose atskirose formose, o vienoje ir tada pravėsusį perpjoviau. O pertepiau ne karamele, o pasidariau dvigubai kreminio sūrelio kremo ir juo ir pertepiau, ir aptepiau, nes nemėgstu labai saldžiai. Mūsų šeimynai labai patiko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital