Močiutės ruginė duona

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 102)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 102)
Močiutės ruginė duona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
80 g mielių
1 šaukštelis cukraus
1,5 kg ruginių miltų
3 šaukštai druskos
miltų
taukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš 1/4 l drugno vandens, sutrupintų mielių, cukraus ir žiuspnelio miltų užmaišyti skystą blendinį. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Miltus persijoti į dubenėlį, padaryti duobutęm įberti druskos ir sukrėsti paruoštą blendinį. Tešlą minkyti rankomis arba virvutės kombainu, po šaukštelį supilti 1/2 l drungno vandens. Gerai išminkyta tešla nebelips prie indo sienelių bei rankų. Tešlos paviršių apibarstyti miltais, pridengti drobule ir vėl palikti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla dvigubai pakils, ją gerai išminkyti ir suformuoti duonos kepalą. Duoną įdėti į riebalais išteptą skardą ir pašauti į apatinę orkaitės lentynėlę. Jeigu orkaitėje nėra dubens su vandeniu, likus valandai iki kepimo pabaigos, duonos kepalo viršų reikia aptepti vandeniu. Iškeptą duoną galima dar kartą aptepti drungnu vandeniu. (Tešlą kildinti 70 minučių, kepti 2 valandas 250 - 180 C)
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Aldona
2012-08-19 11:52
Kepiau duoną pagal šį receptą, tešla pavyko, bet į recepte nurodytą vandens kiekį įpyliau papildomų 50-70 ml (pyliau valgomaisiais šaukštais). Gerai, kad nebėriau nurodyto kiekio druskos, o tik 1,5 valgomo šaukšto. Ir tai duona išėjo sūroka. Kepiau 1,5 val.: ilgesnę dalį laiko esant 250 laipsnių temperatūrai, likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos sumažinau temperatūrą iki 180 laipsnių. ATSAKYTI
Giedre
2012-07-12 21:55
As nepasitikiu cia rasanciais,nes daugelis neturi supratimo apie duonos gamyba...girdejo skambuti,bet nezino kurioje puseje! ATSAKYTI
Ruta
2011-02-14 14:51
Kepu duona pati jau gan senai, sitame recepta daug neatitikimu su mano naudoamu metodu. Pirmiausia ruginiu miltu atminkyti kad neliptu prie ranku beveik neimanoma. Antra duonos raugas rauginamas gan ilgai, as rauginu 2 paras, cia parasyta kad pakiltu, tai kitam gali per 2h islipti is remu, kitam ir 3 paru neuzteks. Ir kepti 250-180 laipsniu, tai kiek tu laipsniu, juk cia net 70 laipsniu skirtumo intervalas. Beto 2h ant 250 turbut butu vientisa anglis. Kepu 200 laispniu orkaitej 1h, puikiai iskepa.
Kazin ar sita recepta rases zmogus ji bande kada nors ir is viso ar kazkas iskepe skemingai duona pagal sita recepta :) Labai jau daug vieto sinterpretacijai :) ATSAKYTI
Ramunas
2022-08-05 23:21
Čia gi su kultūrinėmis mielėmis receptas, o ne su raugu. Tiesa pagal mielių kiekį ir druskos kiekį tai miltų reiktų mažiausiai 3 kg, bet tada per mažai vandens. Kepant tikriausiai 250 laipsnių temperatūra pirmas 10 minučių, o vėliau kepti 180 laipsnių temperatūroje nors krosnyse visą laiką kepama aukštoje temperatūroje. ATSAKYTI
Gintare
2010-12-04 12:53
Na nzn,pirma tai net tesla normali nesigavo,kieta,nesulipusi,biri...atrodo lyg vandens truksta...antra ji jau keleta valandu stovi siltai,o kilti net nezada.Turbut kazko nedarasei!!!
p.s.aciu uz sugadinta nuotaika ir pinigus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital