Močiutės obuolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Močiutės obuolių pyragas
Močiutės obuolių pyragas
Močiutės obuolių pyragas
Močiutės obuolių pyragas
Močiutės obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Aš tikiu, jog kiekvieno mūsų Močiutė turi savo firminį desertą, kurį gamina arba ypatingai progai , arba, paprasčiausiai, savo anūkams palepinti. Mano atveju tai šis Aš tikiu, jog kiekvieno mūsų Močiutė turi savo firminį desertą, kurį gamina arba ypatingai progai , arba, paprasčiausiai, savo anūkams palepinti. Mano atveju tai šis gražutėlis obuolių pyragas. Nuo tiek seniai, kiek aš sugebu atsiminti, jis visad puikuodavosi ir tebesipuikuoja ant šventinio stalo. Ir aš tuo be galo patenkinta.
Šis pyragas turi bene visus man taip mėgstamus kepinio bruožus: jis drėgnas, purus, lengvas, ne per saldus…ir su sultingais obuolių gabalėliais. Velniai rautų, kaip gerai! Kitas šio pyrago privalumas – produktai. Nereikia jokių įmantrių prekių. Naudojau 28 cm skersmens kekso formą (tokią formą naudoja ir mano močiutė). Jei rinksitės įprastą apvalią kepimo formą, siūlau naudoti 24 cm skersmens. Matavimui naudojama 250 ml stiklinė.
(...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
5 vienetai obuolių (skaniau su rūgštesniais)
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis sodos
3 lašai citrinų sulčių (sodai nugesinti)
Aptepimui:
šiek tiek sviesto
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 195° C. Kaitinimas viršus - apačia.
2.
Nulupkite obuolius ir įpjaustykite gabalėlius į vidutinio dydžio dubenį. Sumaišykite su cinamonu ir atidėkite į šalį. Persijokite miltus į didelį dubenį. Gerai sumaišykite su krakmolu. Sodą nugesinkite citrinos sultimis į miltų mišinį ir sumaišykite. Vidutiniame dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukrumi naudodami vidutinį - stiprų greitį, iki masė padvigubės, pabals ir nebeliks didelių oro burbulų. Įmaišykite nutarkuotą pusės citrinos žievelę. Silikonine mentele palaipsniui įmaišykite kiaušinių masę į miltų masę, kad nesusidarytų miltų gumulėlių. Atsargiai įmaišykite į tešlą obuolius. Pilkite masę į gerai sviestu išteptą kepimo formą ir dėkite į orkaitę.
3.
Kepkite apie 45 minutes arba iki į tešlą įkištas pagaliukas ištraukiamas vos su keliais trupinėliais.
4.
Leiskite pyragui atvėsti, tuomet apibarstykite cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Toma
2017-03-07 18:09
Soda keiciau kepimo milteliais (2 sauksteliais), visa kita pagal recepta ir dar dvi saujas razinu idejau - skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital