Minkštutis ispaniškas pyragas su tunu "Empanada"

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Empanada pyragas su tunu
Autorius apie receptą: Turbūt visi daugiau ar mažiau žino kas yra empanada, ar bent jau yra apie ją girdėję. Kaip žinia, empanados yra super populiarios Ispanijoje ir Lotynų Amerikos šalyse. Empanadų Turbūt visi daugiau ar mažiau žino kas yra empanada, ar bent jau yra apie ją girdėję. Kaip žinia, empanados yra super populiarios Ispanijoje ir Lotynų Amerikos šalyse. Empanadų gaminimo procesas ir išvaizda priklauso pagrinde nuo šalies virtuvės, bet Ispanijoje empanados dažniausiai kepamos labai didelės ir po to supjaustomos į mažesnius gabalėlius, o Lotynų Amerikos šalyse atvirkščiai – kepamos individualios, mažos empanados. Pagal šį receptą iškepsite labai minkštą ir gardžią empanadą, kuri skani tiek karšta, tiek šalta ir gali būti ne tik užkandis, bet ir pagrindinis pietų ar vakarienės patiekalas. Jei nemėgstate tuno, galite jį pakeisti apkeptu mėsos įdaru. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
600 gramų miltų
300 mililitrų vandens (šilto)
150 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas kiaušinių
12 gramų sausų mielių
1.5 šaukštelio druskos
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
Įdarui:
430 gramų tuno savo sultyse (be skysčio)
400 gramų konservuotų pomidorų (trintų)
2 vienetai raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 šaukštas pomidorų padažo
2 žiupsneliai druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešla – į šiltą vandenį suberiame mieles, maišome, kol mielės ištirpsta ir paliekame šiltoje vietoje ~15 min. Kiaušinį išplakame atskirame indelyje. Miltus suberiame į didesnį dubenį, viduryje padarome duobutę, į ją supilame mieles, lengvai išmaišome elektriniu plakikliu, tada supilame kiaušinį, aliejų ir druską, tešlą išplakame elektriniu plakikliu. Kai tešla tampa labai klampi – minkome rankomis. Tešla turi būti minkšta, elastinga, jei limpa prie rankų – įdėkite daugiau miltų, bet man užteko lygiai 600 gr. Tešlą minkome apie 5 min, po to suformuojame rutulį, dedame į šiek tiek miltais pabarstytą dubenį, apibarstome miltais rutulio viršų, uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje 1 h.
2.
Įdaras – nulupame svogūną, supjaustome nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame svogūną. Paprikas supjaustome nedideliais gabalėliais, kepiname kartu su svogūnu ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja. Tada supilame trintus pomidorus, pomidorų padažą, nusunktą tuną, pagardiname druska ir išmaišome. Dar pakaitiname pora minučių. Po to įdarą supilame į dubenį, kad atvėstų.
3.
Empanadų paruošimas – tešlą padaliname į 2 dalis (jei kepsite vieną didelę empanadą) arba į 4 dalis (jei kepsite 2 mažesnes). Aš kepiau 2 mažesnes empanadas 2-jose skardose (33 cm x 24 cm). Skardą (ar skardas) išklojame kepimo popieriumi. 1 (ar 2) tešlos dalis iškočiojame tokio dydžio, koks skardos dugnas, dedame į skardą, paliekame išsikišusius šonus. Įdarą paskleidžiame ant tešlos, likusius tešlos gabalėlius taip pat iškočiojame pagal skardos dydį, uždedame ant įdaro. Jei kraštai per daug išsikišę, nupjaukite ir pasilikite empanados papuošimui. Empanados kraštus gražiai užsukame, užspaudžiame.
4.
Empanados viršų subadome šakute, papuošiame (jei norite) ir aptepame kiaušinio plakiniu visą paviršių. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40-50 min, kol empanada gražiai apskrunda. Skanaus!
5.
Atvėsusią empanadą laikykite šaldytuve. Empanadą kuo puikiausiai galite užšaldyti šaldiklyje. Atšildyta empanada taip pat labai skani. Jei naudosite tuną aliejuje, būtinai sudėkite tuną į sietelį ir leiskite aliejui nuvarvėti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Gediminas
2022-12-23 14:47
O tuna, kada dėti? ATSAKYTI
Diana
2022-12-23 15:20
Gaminant įdarą, drauge su konservuotais pomidorais, kaip parašyta 2ame žingsnyje ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital