Minkštutėliai žagarėliai su kefyru (be kiaušinių)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 79)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 79)
Žagarėliai su kefyru
Autorius apie receptą: Šiame recepte kiaušinių nereikia! Išeina labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių, aš tešlą dalinau pusiau ir per du Šiame recepte kiaušinių nereikia! Išeina labai skanūs, purūs ir minkšti žagarėliai. Iš šio recepto iškepsite labai daug žagarėlių, aš tešlą dalinau pusiau ir per du kartus iškepiau.
(...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 gramų miltų
500 mililitrų kefyro
150 gramų grietinės (riebios)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Kepimui:
1 litras aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Miltų berkite tiek, kad tešla būtų minkoma, neliptų prie rankų, tik jų nepadauginkite. Tikslus miltų kiekis gali ir šiek tiek skirtis nuo užrašyto, nes miltai miltams nelygūs.
2.
Suminkykite tešlą (žagareliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant butu daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 val. į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).
3.
Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
4.
Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Išėmus, dėkte ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Snieguolė
2022-10-07 15:29
Šiaip miltų reikia daug daugiau, 800g tai skysta masė. ATSAKYTI
Paula
2021-01-17 10:47
Jau daug kartų kepu, ir labai patiko minkšti ir purūs gaunasi ATSAKYTI
Elze
2020-03-24 17:53
Nesąmonė. Kieti gavosi, produktų gadinimas. ATSAKYTI
Vitalius
2020-03-16 22:02
Nepatiko.Nekepkit pagal sy recepta ATSAKYTI
Daiva
2020-02-29 13:21
Nepatiko. ATSAKYTI
Greta
2020-02-23 12:39
Receptas neblogas, tik cukraus dėjau 4 kart daugiau negu rašo ir vistiek gavosi ne saldūs, cukraus rekomenduočiau dėti žymiai daugiau. Nesigavo tokie kaip nuotraukoj purūs ATSAKYTI
Jolanta
2020-01-31 20:47
Zagareliu nuotrauka tikrai ne sio recepto. Taigi nusivyliau, nes rezultatas visai netoks, kokio tikejausi. Kai iskepa, tesla labiau panasi i cebureku tesla. Truksta saldumo, todel teko nemazai barstyti cukraus pudros. ATSAKYTI
Vida
2020-01-14 23:00
Pabandziau. Labai skanus gavosi. Puikus receptas. ATSAKYTI
Ir
2019-01-16 18:42
Super! Net vietoj kefiro maišai piena su graikiškų natūralių jogurtų bet gavosi super ATSAKYTI
Monika
2018-12-14 09:01
Puikus receptas ir skanus gaunasi nespejiu ju kepti :-) ATSAKYTI
Karolina
2017-11-05 12:24
Labai skanūs! Puikus receptas, lengva padaryti ir skonis puikus! Minkštučiai, purūs - super! Aš panaudojau šiek tiek mažiau miltų, bet kaip ir parašyta recepte, miltai miltams nelygu. Tikrai rekomenduoju! ATSAKYTI
Pipete
2017-10-30 07:55
Na nežinau ką dariau ne taip, bet gavos kietai guminiai!!! ATSAKYTI
Dalia
2017-10-31 16:38
Galbūt miltų padauginote? Jų reikėtų dėti tiek, kad tešla būtų minkoma, neliptų labai prie rankų, bet jokiu būdu nepadauginti. Nes miltai miltams nelygus, skirtingos jų rūšys būna ir nevienodai brinksta, tad ir tikslus kiekis gali skirtis nuo recepte užrašyto, visada reikėtų pagal tešlos konsistenciją žiūrėti. Ir grietinės kokybė dar svarbu, geriausia dėti riebią, tikrą grietinę, ne gaminį grietinės ar nuriebalintą ATSAKYTI
Marijona adomaitienė Adomaitienė
2023-03-19 09:15
Ir man gavosi guminiai,visai ne tokie kaip parodyta ATSAKYTI
irena
2017-10-22 12:44
kepu panasius,bet dar dedu 1 kiausini ATSAKYTI
Virginija
2017-10-18 17:43
Isbandziau, labai patiko. Tokie minkstuciai, tikrai labai skanus ATSAKYTI
Zina
2017-10-13 12:36
Aciu isbandysiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital