Autorius apie receptą:
Labai skanus, purus, minkštas, ne sausas - niam niam kaip skanu buvo! Iš šio produktų kiekio iškepiau 14 kugeliukų.
Labai skanus, purus, minkštas, ne sausas - niam niam kaip skanu buvo! Iš šio produktų kiekio iškepiau 14 kugeliukų.
Rūta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
8 vienetai
bulvių
(vidutinio dydžio)
2 vienetai
svogūnų
(vidutinio dydžio)
3/4 stiklinės
pieno
2 vienetai
kiaušinių
1 šaukštas
sviesto
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuvalyti, sutarkuoti smulkia tarka (kaip cepelinams), jei skysčio išsiskyrė daug, dalį reikėtų išpilti.
2.
Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, pakepinti su sviestu, kol gražiai pagels.
3.
Pieną užvirinti, supilti į tarkių masę, įdėti kepintus svogūnus, viską gerai išmaišyti. Tuomet dėti druskos pagal skonį, kiaušinius, išmaišyti.
4.
Masę pilti į kepimo formą, paruoštą kepti kugelį šauti į iki 200 laipsnių įkaitintos orkaitės vidurinę lentyną ir kepti apie 1-1,5 val., priklausomai nuo kugelio dydžio bei storio. Aš kepiau pyragėlių formelėse (vienam kugeliui dėjau 3 valg. šaukštus tarkių masės, kepiau 50 min., bet tikslų laiką labai žiūrėkite pagal savo orkaitę ir kugeliukų dydį.