Migdoliniai sausainiai

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Migdoliniai sausainiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
125 g margarino VILNIUS kepiniams
250 g miltų
80 g cukraus
1 kiaušinis
1 pakelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
150 g sviesto
200 g smulkintų migdolų ( arba lazdyno riešutų)
2 valgomi šaukštai medaus
1 valgomas šaukštas miltų
150 g cukraus
2 valgomi šaukštai grietinėlės (10 proc. riebumo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš pirmų 6 produktų užminkome tešlą (margariną VILNIUS kepiniams sutarkuoti burokų tarka). Gautą masę iškočioti ant kepimo popieriaus. Iškočiotą tešlą subadyti šakute ir padėti šaltai. Tuo tarpu išlydyti 150 g sviesto, sudėti likusius ingredientus ir virti kol masė paruduos. Nuimti nuo viryklės ir leisti atšalti. Kadangi Lietuvoje neteko rasti skaldytų riešutų, tai aš perku sveikus migdolų branduolius, nuplikau juos verdančiu vandeniu, palaikau apie 5 min., kad lengvai nusiimtų luobelė ir susmulkinu su grūstuve arba kavamale). Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Ataušusią, bet ne šaltą, riešutų masę užtepti ant iškočiotos tešlos ir kepti apie 25 - 30 min. Leisti truputi atvėsti, kol tešla šilta supjaustyti norimo dydžio ir formos sausainukais.
AUTORIUS: Almina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital