Mielinis mamos pyragas

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mielinis mamos pyragas
Autorius apie receptą: Šį pyragą gimtinėje kepame kartu su mama visoms šventėms. Skonis nenusakomas! Šį pyragą gimtinėje kepame kartu su mama visoms šventėms. Skonis nenusakomas! Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų miltų
500 gramų grietinėlės
160 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
25 gramai sausų mielių
1 sauja aguonų
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę.
2.
Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus su žiupsneliu druskos. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.
3.
Kai matosi, kad jau pyragas pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa.
4.
Skardą ištepti aliejumi, dėti išminkytą tešlą, protarpiais pabarstant išpustytomis aguonomis ir padėti šiltai, kad iškiltų - ant krosnies galima.
5.
Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia ištepti kiaušinio baltymu, galima apiberti cukrumi..
6.
Kepti apie 40 minučių, jei orkaitėje. Jei krosnyje, ką aš ir dariau dažnai, apie 1 valandą. Kai kepama krosnyje, produktų norma dvigubiname, ar trigubiname - kad pyragų užtektų visiems pavaišinti.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lina
2018-02-16 11:50
Prie kokios temperatūros kepti? ATSAKYTI
Vanda
2018-02-17 13:55
Aš kepu iš pradžių prie 200 laipsnių kokį pusvalandį (kol viršus truputį pagelsta, sutvirtėja), o tada sumažinu temperatūrą iki 170-180 laipsnių ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital