Mieles ištirpinau šiltame vandenyje su 100 g cukraus ir 2 valgomais šaukštais miltų. Palikau, kol pradėjo vykti rūgimo procesas. Maždaug 10 - 15 minučių.
Sviestą ištirpinau, atvėsinau ir supyliau į jau pradėjusį "burbuliuoti" raugą. Įmušiau kiaušinius, pyliau kefyrą, išmaišiau. Subėriau miltus, sumaišytus su druska ir užminkiau tešlą. Minkyti reikia tol, kol tešla pasidaro vientisa ir nelipni. Miltų kiekį koreguokite pagal save, jog gautumėte nelipnią, bet ir nekietą, elastingą tešlą. Išminkytą tešlą palikau nakčiai balkone, kad ramiai sau kiltų.
Nežinau, sutapimas ar ne, bet šaltai kildintos tešlos kepiniai neturi mielių kvapo valgant. Žinoma, galima ir nelaukti per naktį. Šaldytuve pakils per 3 - 4 valandas.
Ryte pakilusią tešlą dar kartą perminkiau ir jau kambario temperatūroje palikau dar kartą pakilti.
Pakilusią padalinau į 3 dalis, nes manoji kepimo skarda buvo mažoka visam tešlos kiekiui. Vieną dalį atidėjau šalin. Antrą dalį išminkiau su razinomis ir aguonomis. Iškočiojau aguoninę ir "nepagerintą" dalis vienodo dydžio stačiakampiais. Maišytą su aguonomis tešlos stačiakampį uždėjau ant iškočioto tešlos stačiakampio be priedų. Susukau į volelį.
Kepimo skardą gausiai ištepiau sviestu, pabarsčiau džiuvėsėliais taip, kad jie padengtų ir skardos šonus. Dėjau tešlos volelį , galus užspaudžiau. Palikau pakilti valandai.
Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Ilgiau nereikėjo.