Medutis

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Medutis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kiaušiniai
2 šaukštai medaus
50 g margarino arba sviesto
0,5 stiklinės cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio sodos (gesinimui dar ir 1 šaukštas acto) arba kepimo miltelių žiupsnis
2,5 - 3 stiklinių miltų
Kremui:
~ 600 g grietinės
200 g smulkaus cukraus
keli lašai citrinos sulčių ir nutarkuotos vienos citrinos žievelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius, medų, margariną, cukrų sudėti į metalinį indą ir kaitinti virš puodo su verdančiu vandeniu. Visą laiką maišyti, kol masė taps vientisa. Nukelti nuo garų, supilti nugesintą sodą, berti miltus ir maišyti, minkyti (jei naudosite kepimo miltelius, sumaišykite juos su miltais). Tešla bus labai kibi, bet nesusigundykite berti daugiau miltų, nes ji tokia bus, kol neatvės. Išminkius aš dar į šaldytuvą keliolikai minučių įkišu. Toliau paruoštą tešlą dalinti į 5-6 dalis ir kiekvieną gabaliuką kočioti į ploną lakštą, aš kočioju iškart ant kepimo popieriaus, smarkiai supaprastina reikalą. Pasiruoškite lėkštę ar dangtį nuo puodo, kad galėtumėte išpjauti iš iškepusių lakštų norimą torto formą, turite iškočioti tokio dydžio lakštą, kad tas jūsų pasirnktas rakandas būtų mažesnis už jį ir dar kraštukai liktų. Kiekvieną lakštą kepti iki 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 5-7 min., pasistenkite neperkepti ;) Ant ištraukto iš orkaitės lakšto dėti pasirinktą indą ir peiliu palei kraštą išpjauti formą. Dėmesio: tai, ką nupjausite, saugokite nuo vyrų, vaikų ir pačios nevalgykite - vėliau sutrinsite ir panaudosite torto pabarstymui.
Kremas - grietinę sumaišyti su cukrumi, citrinos sultimis ir citrinos žievelėmis, viską gerai išplakti.
Na, o toliau paprasta - dedate lakštą, kraunate kremo, paskirstote tolygiai, dedate kitą ir t.t. Jei kartais pritrūktumėt kremo, puikiai tiks ir koks jogurtas.
Jau pagamintą tortą būtina palaikyti šaldituve bent kelias valandas.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
SandraL
2012-12-03 17:28
Kepiau toki pries kelias dienas tik i krema dariau kitaip: grietines 700 gr, 200gr grietineles, 1 citrinos sultis,patar.citrinos zieveles, pakeli grietineles standiklio.Kremo buvo kaip tik, tortas gavosi labai gaivus ir slapias,tiesiog liuksiskas;-)Tiesa kita karta kai kepsiu torto blynus,cukru keisiu medum,manau kad taip daugiau medaus skonio jaustusi blynuose. ATSAKYTI
Karolina
2012-09-05 19:05
nuostabus receptas, kepiau šį pyragą jau 3 kartus ir visada gaunasi nuostabus. Tik aš dar vyšnių dedu, tada tai pasaka buna. ATSAKYTI
Regina
2012-07-21 09:16
Toki torta kepu ir as tik vietoj grietines (kremui) naudoju grietinele 35% ir laikau para saldytuve . Mano megiamiausias :) ATSAKYTI
Justyna
2011-02-24 15:37
Superinis torčiukas :) kremui naudoju 40% riebumo "Dvaro" grietinę ir želatiną :) ATSAKYTI
roberta
2011-02-22 16:47
Superinis! visada toki kepu!:) ATSAKYTI
sandra
2011-02-21 16:28
gaminu siuo metu si skanesta, tik tas kremas isplakus gavos kaip koks pienas? ar taip ir turi but??????? atrodo viska dariau taip, kaip parasyta...? ATSAKYTI
Justina
2011-02-07 19:13
Laaabai skanus tortas gavosi!!! Uzskaitau :) ATSAKYTI
Karina
2010-12-28 13:50
Nereikia. Bent jau aš niekada nededu ir viskas kuo puikiausiai išeina. ATSAKYTI
ERIKA
2010-12-08 17:47
O TAI KA I KREMA NEREIK ZELATINO DET TAI KAD NESEIS KREMAS BE JO ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital