Meduolinis vyniotinis

AUTORIUS:
Evelina M.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Meduolinis  vyniotinis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
50 g sviesto
3 kiaušinių
3 v. š. cukraus
3 v .š. medaus
4 v. š. miltų
1 a.š. sodos, nugesintos citrinos sultimis
0,5  a. š. cinamono
Truputį maltų gvazdikėlių
Aliejaus (kepimo indui patepti)
Įdarui:
400 g grietinės
2 v. š. želatinos
4 v. š.  cukraus
0,25 a.š. citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite. Į dubenį įdėkite sviestą ir medų, statykite ant labai silpnos ugnies ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol sviestas ir medus visiškai ištirps. Nukėlę nuo ugnies, sudėkite miltus, sodą, cinamoną ir gvazdikėlius, viską gerai išmaišykite. Į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi ir pateptu aliejumi, supilkite paruoštą tešlą. Ją paskirstykite plonai. Jei kepimo indas mažesnis, kepti du kartus (gausis du vyniotiniai). Kepti 170 °orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai pagels.

Iškepusį lakštą , dar karštą, susukite ir palikite valandą atvėsti.

Tuomet pasiruoškite kremą. Grietinę išmaišykite su cukrumi, citrinos rūgštele, vandenyje išbrinkinta ir ištirpdinta (ant silpnos ugnies) želatina. Trumpam įdėti į šaldytuvą, kad apstingtų. Atvėsusį meduolį išvynioti ir ištepti įdaru bei vėl atgal susukti. Leisti sustingti.

Puošti pagal fantaziją ir skonį.

SKANAUS!

AUTORIUS: Evelina M.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital