Švediški imbieriniai sausainiai "Pepparkakor"

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Švediški imbieriniai sausainiai Pepparkakor
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kvapnūs, traškūs ir labai skanūs, tokio be galo jaukaus šventiško skonio meduoliukai - sausainukai, o juos kepant nuostabiai užkvimpa visi namai! Imbiero kiekį galite koreguoti Kvapnūs, traškūs ir labai skanūs, tokio be galo jaukaus šventiško skonio meduoliukai - sausainukai, o juos kepant nuostabiai užkvimpa visi namai! Imbiero kiekį galite koreguoti pagal savo mėgimą, nes autentiškuose Pepparkakor jis tikrai jaučiasi, bet jeigu norite švelnesnio skonio, drąsiai prisitaikykite pagal save. Beje, originaliai Pepparkakor sausainukams naudojamas melasos sirupas, bet su lietuvišku medumi jie gaunasi tikrai ne prastesni, gal tik šviesenės spalvos (arba galite naudoti tamsų medų, tada spalva irgi bus tamsesnė). (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
370 gramų miltų (apytikriai)
100 gramų rudojo cukraus
110 gramų sviesto
150 gramų melasos sirupas (arba medaus)
1 vienetas kiaušinių (didesnių)
1.5 šaukštelio cinamono
1.5 šaukštelio malto imbiero
1.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies, maišydami ištirpinkite sviestą su cukrumi ir melasos sirupu (arba medumi) iki bus visiškai vientisa masė, nebeliks cukraus grūdelių. Kaitinkite kantriai, tas kartais užtrunka, bet jeigu palisite cukraus grūdelius, tešla sunkiai kočiosis, trupės. Tada nuimkite nuo viryklės ir leiskite masei atvėsti (vėsta netrumpai, kokį pusvalandį ar net ilgiau).
2.
Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską. Miltų viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį bei supilkite atvėsusį sviesto bei cukraus mišinį. Rankomis išminkykite tešlą. Tešla būna gana lipni, tas normalu, bet jeigu būtų lipni per smarkiai ir dėl to nepavyktų minkyti, įberkite dar šiek tiek miltų.
3.
Tešlą suspauskite į rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent 2-3 valandoms (galima ir per naktį).
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
5.
Tešlą padalinkite į keletą dalių ir kiekvieną plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tradiciškai, šie sausainukai kočiojami labai ploni, bet jūs žiūrėkite ir pagal save, kokių labiau norisi.
6.
Iš tešlos išspauskite norimos formos sausainiukus. Juos dėkite ant kepimo popierioumi išklotos skardos ir kepkite apie 7-10 minučių arba kol lengvai rustels. Kepkite dėmesingai, nes jie ruduoja labai greitai, ypač, jeigu juos darėte plonyčius :)
7.
Kai iškeps, visiškai atvėsinkite, o tada laikykite sandarioje dėžutėje, jog liktų traškūs.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Tėja
2023-12-21 16:59
Ar vietoj cinamono imbiero ir gvazdikėliu galima naudoti meduoliu prieskoniu?? ATSAKYTI
Laura
2023-12-21 17:25
Žinoma. ATSAKYTI
Milda
2023-12-19 16:57
Ką tik iškepti sausainiai.
Ačiū, nuostabus receptas.
Kepiau plonučius. Labai traškūs ir skanūs.
Dariau iš 1,5porcijos - 5skardos (paprasti kvadratukai). ATSAKYTI
Vilma
2022-12-18 11:31
Tobuli! Jau ketvirti metai kaip juos kepu ir dekoruoja Kalėdoms ATSAKYTI
Greta
2022-12-15 20:02
man is Norvegijos parvezdavo situos sausainiukus lauktuviu, o dabar pati tokius galesiu issikepti. nuostabus skonis. aciu uz recepta! ATSAKYTI
Eva
2022-12-03 11:46
Kaip manote, ar užteks tešlos imbieriniai nameliui ar reikės ingridientų kiekį dvigubint? ATSAKYTI
Justina
2022-12-05 17:03
Jei nedidelio namelio norite, tai pavyks pagaminti, bet jei norisi kiek didesnio, tuomet reikėtų dvigubinti :) ATSAKYTI
Gabrielee
2021-11-28 11:24
Man gavosi labai kieti, nors laikiausi recepto :(
Bandysiu naują receptą, nes planuoju kepti sausainius kaip Kalėdines dovanėles. ATSAKYTI
Simona
2021-11-29 11:31
Svarbu neperkepti - stebėkite pagal savo orkaitę, kai pradės rusti, traukite lauk :) ATSAKYTI
Livija
2017-12-06 19:12
Nuostabiai skanūs, kepėme vakar su dukryte, tik imbiero dėjau mažiau, kad ir mažajai patiktų :) ATSAKYTI
Indrė
2020-12-11 07:20
O kiek miltelių kepimo dėjote? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital