Meduje marinuoti aitrūs pipirai žiemai

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Meduje marinuoti aitrūs pipirai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu užderėjo aitriųjų pipirų, būtinai pasigaminkite šio gardumyno žiemai. Nuostabiai tinka paskaninti picas, troškinius ir kitus patiekalus. Pipiriukai gaunasi tikrai Jeigu užderėjo aitriųjų pipirų, būtinai pasigaminkite šio gardumyno žiemai. Nuostabiai tinka paskaninti picas, troškinius ir kitus patiekalus. Pipiriukai gaunasi tikrai macnūs, tad jeigu norite švelniau - išimkite jų sėklytes. Medus marinatui suteikia pikantiškumo ir be galo gero prieskonio. Prieš keletą metų nusižiūrėjau šį receptą iš Neringos, šiek tiek prisitaikiau pagal save ir gaminu kasmet, nes receptas tikrai labai puikus. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį aitriųjų pipirų (kiek telpa į stiklainius, aš naudojau apie 300g)
šiek tiek česnako
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek gvazdikėlių
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek garstyčių grūdelių
Marinatui:
2.5 stiklinės vandens
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai medaus
100 mililitrų acto 9%
0.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pipirus švariai nuplauname. O tada yra du keliai - jeigu norite labai labai aštrių pipirų, kiekvieną pipiriuką tiesiog įpjaukite, jog prasiskverbtų marinatas. O jeigu norite šiek tiek švelnesnių (bet aštrumo irgi pakaks, tikrai), nupjaukite kotelius, perpjaukite kiekvieną pipiriuką išilgai ir išvalykite sėklytes.
2.
Į kiekvieną stiklainį dedame po skiltelę išilgai riekelėmis pjaustyto česnako, 1 lauro lapelį, 3 gvazdikėlius, 3 kvapniuosius pipirus, 3 juoduosius pipirus ir pusę šaukštelio garstyčių grūdelių. Tada į stiklainiukus sudedame aitriuosius pipirus.
3.
Puode drauge su cukrumi ir druska užviriname vandenį ir pakaitiname iki kol cukrus bei druska ištirps. Supilame actą, dar kartą užviriname. Tada kaitrą išjungiame ir sudedame medų, išmaišome, kad medus ištirptų. Karštu marinatu užpilame pipirus.
4.
Didelio puodo dugne patiesiame rankšluostėlį, ant jo sudedame stiklainiukus su pipirais, juos pridengiame (ne užsukame, tik pridengiame) švariais dangteliais. Puodą pripilame vandens, kad apsemtų daugmaž 2/3 stiklainio. Vandenį užkaitiname ir nuo vandens užvirimo pasterizuojame puslitrinius stiklainius apie 10-15 min., litrinius - apie 20-25 min.
5.
Stiklainius užsukame dangteliais, apverčiame dangteliais žemyn ir paliekame atvėsti.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Margarita
2023-07-20 21:02
Labai geras receptas,jau kelissyk dariau,visiems l.patiko. ATSAKYTI
Ruta
2021-08-13 23:05
Šitą receptą jau naudoju 3metai iš eilės. Puikus. Visiem siūlau pabandyti ATSAKYTI
Gintarė
2020-12-05 14:53
Išbandysim, ačiū - skamba labai skaniai :) ATSAKYTI
irmantas
2019-10-01 17:02
neblogas receptas šiek tiek :) .... ATSAKYTI
Greta
2019-10-02 09:24
Na taip, čia visko pagal skonį, tikslesni kiekiai svarbu marinatui :) Aš, pvz., gvazdikėlių visai nemėgstu, tai nedėjau, o garstyčias labai mėgstu, todėl įdėjau visą šaukštelį :) ATSAKYTI
Diana
2018-08-13 12:18
Pernai dariau su visomis sėklytėmis - buvo tikrai aštrūs, bet puikūs, nuostabus prieskonis patiekalams. Kartosiu ir šiemet, ir dar ne kartą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital