Medaus – riešutų pyragas

AUTORIUS:
Melita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Medaus – riešutų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
100 g margarino
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. vanilinio cukrus
Riešutų sluoksniui:
60 g margarino
0,5 stiklinės rudojo cukraus
4 v.š. medus
20 g riešutų, saulėgražų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Smėlinis pagrindas: margariną kepiniams išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta). Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val. Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. Trečią dalį tešlos įdėti atgal į šaldytuvą. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels. Riešutų sluoksnis: puode sumaišyti margariną, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirti ir pavirti 2 min. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti ir sudėti ant apkepto tešlos pagrindo. Per burokinę tarką sutarkuoti ant viršaus likusią tešlą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 – 25 min., kol riešutai įgaus auksinę – karamelinę spalvą. Skanaus!
AUTORIUS: Melita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital