Medaus pyragas su riešutais

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Medaus pyragas su riešutais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:

Ingredientai:


Pagrindui:
100 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 1/2 puodelio miltų

Riešutiniam sluoksniui:
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus (arba 1/2 puodelio paprasto baltojo cukraus)
4 v. š. medaus
200 g plokštelėmis supjaustytų migdolų (galima ir pasmulkintų kitokių riešutų, pvz. graikinių)


PARUOŠIMO BŪDAS:

Pagrindas:
Sviestą išplakite su cukrumi iki baltumo. Sudėkite vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberkite miltus. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes iškepęs agrindas bus kietas). Atšaldykite tešlą šaldytuve apie 1 val. Orkaitę įkaitinkite iki 170º C. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir išklokite 23 cm kvadratinės (galime ir 24 arba 26 cm apvalios) formos dugną, suformuodami neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadykite tešlą šakute ir kepkite apie 15 min., kol kraštai pagels.

Viršutinis sluoksnis:
Puode sumaišykite sviestą, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirkite ir pavirkite 2 min. Nuimkite nuo ugnies, suberkite riešutus, išmaišykite ir sudėkite ant apkepto tešlos pagrindo. Dėkite atgal į orkaitę ir kepti dar 20 – 25 min., kol riešutai įgaus auksinę – karamelinę spalvą. Gerai ataušinkite (karšto jokiu būdų nepjaustykite, nes bus dar nesustingęs) ir tada supjaustykite gabaliukais, kvadratėliais arba kita norima forma.

Skanaus! Duodu ranką nukirsti, kad šis pyragas visada greitai dings nuo stalo :)
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Kristina
2021-06-06 00:56
Aš dėjau apie 200-250 g miltų ir tešla buvo gerokai limpanti prie pirštų, bet valandą palaikius šaldytuve, labai lengvai ir gražiai išsikočioja. Tad, jei kam nors gavosi kieta tešla( po kepimo), tai tik dėl to, kad idėjote per daug miltų. Žodžiu, jei tešla ir limpa prie pirštų, nebijokite, atšalusi, ji beveik nelips ATSAKYTI
Giedrė
2017-12-10 19:44
Puikus pyragas! Ypatingai skanus išėjo, tad suvalgytas buvo aplaižant pirštus. Dėjau smulkintus migdolus ir graikinius riešutus. ATSAKYTI
Mama/dukra
2009-12-19 22:44
MAmyte : Viska darem ir normavom kaip parasyta recepte. Gavosi baisiai saldi ir kieta tesla. Kepem 200C temperaturoj 24min, bet vistiek istraukus paplocius, jais gali kaimynui galva praskelt. Ar kremas suminkstins - paziuresim rytoj.

Dukryte: :bloga
ZZIIAAUURRIIAAII saldu ir kieta, net ir su citrinos rugstim.

P.s. Kaip sakoma norejom ko nors paprasto ir genialaus, gavosi paprastai, bet nezinom kam suvaisint sita geri :-) Laukiam tevo, bandysim jam "susert" jei dantu neissilauz..... :-D ATSAKYTI
Jurate
2009-11-29 00:35
Per saldus man tas pyragas,net pykina dabar pagalvojus :mad: ATSAKYTI
Dalia
2009-08-09 21:23
Kepiau ir as, tik ne apvalioj, o kvadratineje formoj ir pjausciau kvadrateliais, kad butu tokie ala sausainiukai. Na ir tikrai labai gardus sausainiukai pavyko ;) ATSAKYTI
Migle
2009-08-07 10:09
Niam niam niam! Siaubas, koks skanus sitas pyragas! uzvakar gaminau su migdolu drozlem, tai buvo tubula, o vakar - su graikiskais riesutais, tai irgi labai labai skanu. ABu kartus bendradarbiai sunaikino pyraga per 15 minuciu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital