Marinuoti patisonai žiemai

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Marinuoti patisonai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Jaunų patisonų (arba jeigu didesni, pasmulkinkite)
 
Marinatui:
3 litrų vandens
1,5 stiklinės  acto, 9 %
3 valgomųjų  šaukštų druskos
3 valgomųjų  šaukštų cukraus
4 skiltelių česnako
 Kelių krapų šakelių
 Kelių grūdelių kvapniųjų ir juodų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Patisonus nuplaukite ir palaikykite verdančiame vandenyje 1-2 min. Jeigu naudojate ne jaunus, o ūgtelėjusius patisonus, juos blanširuokite verdančiame vandenyje šiek tiek ilgiau.
Iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite.
Iš vandens, cukraus, druskos ir acto išvirkite marinatą.
Į švarius stiklainius sudėkite česnako skilteles, krapų šakeles, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu. Sudėkite į didelį puodą, pridenkite dangteliais ir sterilizuokite (3l stiklainius -15 min., 1 l - 10 min., 0,5 l - 8 min. nuo vandens užkaitimo).
Sandariai užsukite, apverskite dantgteliais žemyn ir palikite atvėsti.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Regina
2022-08-21 16:13
O su su nusausintais patisonais ka daryti? ATSAKYTI
Inga
2022-08-22 11:44
Sudėkite į iškaitintus stiklainius, tuomet užpilkite marinatu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital