Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas
Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas
Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas
Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas
Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas
Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas
Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas
Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas
Mano skanusis "Skruzdėlynas" - trapus ir lengvai pagaminamas
Autorius apie receptą: Itin trapus skruzdėlynas, lengvai pagaminamas. Papuošimui galima užberti aguonų, razinų, ar riešutų. Itin trapus skruzdėlynas, lengvai pagaminamas. Papuošimui galima užberti aguonų, razinų, ar riešutų. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
250 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės (riebios)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Sirupui:
200 gramų medaus
100 gramų cukraus
30 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš nurodytų tešlos ingredientų užminkyti minkštą ir lipnoką tešlą. Galima minkyti aliejuotomis rankomis, kad mažiau liptų. Tešlą palikti apie 30 min pastovėti. Tuomet dar kartą gerai perminkyti. Tešla turi būti labai elstatinga ir lipnoka. Jokiu būdu nepadauginti miltų, nes taps sunku kočioti ir iškepę žagarėliai gali būti kieti.
2.
Atgnybti maždaug 5 cm kamuoliuką ir jį pavilgyti aliejuje ir iškočioti labai plonai, kad matytųsi stalas. Jei limpa kočėlas ar prie stalo, galima patepti aliejumi. Tešla kočiojasi labai lengvai. Turi būti itin plona, pakėlus labai elastinga ir tampri tešla.
3.
Virti įkaitintame aliejuje. Maždaug 1-2 cm aliejaus nuo puodo dugno, ant nedidelės - vidutinės kaitros. Žagarėliai išverda akimirksniu. Vos įmesti į aliejų jie iš karto pasidengia pūslėmis. Apverčiama, kad abi pusės taptų auksinės. Žagarėliai ypač trapūs ir ploni, beveik permatomi. Iškepti nulašinami nuo aliejaus pertekliaus ir perkeliami ant vienkartinės servetelės. Visas kepimas ir kočiojimas ir surinkimas, vienam žmogui, neskubant trunka apie ~1 val.
4.
Iškeptus visus žagarėlius, gaminamas sirupas. Visus sirupo ingriedientus užvirti, kol stipriai suputos ir dar karštu/šiltu sirupu sulieti žagarėlius. Vėsdamas sirupas sutirštėja. Galima sulieti ir pašildytu cukraus sirupu ar grynu medumi.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Danute
2021-12-15 19:02
Verdu daug metu pagal uzsakyma bet receptas netoks grietines nereikia ir sirupa neuzpilti o po viena lapeli deti i sirupa ir graziai sudeti ATSAKYTI
Joana
2021-11-26 17:25
Moterys,negadinkit produktu,tai paprasciausi blynai! ATSAKYTI
Ina
2021-12-05 15:36
Jei storai iškočiojote ar per trumpai kepėte, tada gal ir blynai. Man pavyko puikus skruzdėlynas - turbūt skaniausias, kokį valgiau kada nors ATSAKYTI
Genė Ambraškienė
2022-12-22 07:47
Niekada nevalgiau skanesnio, gaminu dažnai ATSAKYTI
Vilija
2018-01-15 20:33
Ačiū už tokį detalų receptą, labai skanus Skruzdėlynas pavyko, didelis dėkui ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital