Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu
Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu
Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu
Autorius apie receptą: torto variantų yra daugybė – tiek tešlos, tiek kremų įvairovė tikrai leis išsirinkti sau patinkantį variantą. Aš šį kartą pasirinkau seną seną receptą, rastą mamos (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
460 gramų miltų
340 gramų kepinių margarino
1 vienetas kiaušinių
50 gramų grietinės
40 mililitrų vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
340 gramų sviesto (minkšto)
250 gramų kondensuoto pieno, saldinto
70 gramų cukraus pudros
3 saujos razinų
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į didelį dubenį suberiame miltus, dedame gabaliukais supjaustytą šaltą margariną, kiaušinį, grietinę ir druską. Kapojame viską mentele kepimui, kol margarinas sukapojamas į mažus gabaliukus. Galima visa tai dėti ant stalo ir kapoti peiliu, bet dubenyje paprasčiau ir virtuvė nebūna miltuota. Supilame vandenį ir toliau minkome rankomis, kol užminkome vienalytę tešlą. Padaliname ją į 7 dalis, ir pastatome į šaldytuvą 1-2 val., aš laikiau tik valandą, bet kuo labiau atšaldysite tešlą, tuo bus geriau. Tuomet iškočiojame iš kiekvieno gabaliuko šiek tiek didesnius nei 22 cm. lakštus, dedame 22 cm. torto formos dugną, apipjauname lakštą ir visą subadome šakute, kad kepdamas stipriai nepakiltų. Iš likusių tešlos nuopjovų iškočiojame lakštą, kurį susmulkinsime trupiniams papuošimui.
2.
Lakštus kepame 220° C orkaitėje apie 7 minutes, kol gražiai parusta, laiką žiūrėkite pagal savo orkaitės kaitrumą. Iškeptus atvėsiname.
3.
Kremui visi produktai turi būti kambario temperatūros (!). Sviestą plakame elektriniu plakikliu, kol tampa purus ir jo tūris padidėja. Plakdami per kelis kartus suberiame pudrą. Sumažiname plakimo greitį ir per kelis kartus plakdami supilame kondensuotą pieną. Supilame citrinos sultis, trumpai paplakame, kad sultys susimaišytų su kremu. Atsidedame maždaug penktadalį kremo torto aptepimui. Į kremą suberiame vandenyje išmirkytas razinas.
4.
Ant lakšto dedame 2 - 3 šaukštus kremo. Kremą paskirstykite taip, kad užtektų visiems sluoksniams, paskirstome ant viso biskvito. Sutepame visus lakštus. Torto viršaus netepame kremu. Uždedame ant viršaus lėkštę arba torto formos dugną, ir paslegiame kuo nors sunkesniu. Palaikome šaldytuve 3-4 val. arba kol gerai sustingsta. Apipjaustome sustingusio torto kraštus, kad būtų lygūs. Aptepame pasiliktu kremu ir apibarstome susmulkinto paskutinio lakšto trupiniais.
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Kepėjas
2017-04-18 08:33
Nu ne kas su tuo tortu, labai kietas, grynai valdiškas... ATSAKYTI
Toma
2017-04-18 17:55
O valgete iskart ar leidote bent pora dienu pastoveti? Napoleonas stovedamas skaneja, sviezias jis ne kazka, nes lakstai stovint minksteja. Man sitas receptas labai patiko, tik truputi interpretavau - nedejau razinu, bet du sluoksnius sutepiau serbentu uogiene ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis