Maltos mėsos apkepas su bulvių košės plutele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Maltos mėsos apkepas su bulvių košės plutele
Maltos mėsos apkepas su bulvių košės plutele
Maltos mėsos apkepas su bulvių košės plutele
Autorius apie receptą: Anglakalbiai jį vadina aviganio arba trobos pyragu, priklausomai nuo to, ar gaminimui naudoja jautieną ar avieną. Prancūzai, kaip visada ir visose situacijose, tokiam patiekalui Anglakalbiai jį vadina aviganio arba trobos pyragu, priklausomai nuo to, ar gaminimui naudoja jautieną ar avieną. Prancūzai, kaip visada ir visose situacijose, tokiam patiekalui turi visai kitokį pavadinimą – hachis permentier – net nežinau kaip išversti kad neskambėtų juokingai. Kad ir kaip jūs tą patiekalą pavadinsite, jo esmė yra ta pati – troškinta mėsa su bulvių patalais kepta orkaitėje. Didelių taisyklų ruošimui čia nėra, bulvės lieka bulvės, o mėsą ir daržoves kiekvienas gali pritaikyti savo skoniui. Galima naudoti mėsos faršą aba troškintą mėsą pjaustytą gabaliukais, jautieną avieną, paukštieną. Ką tik į galvą šovė mintis, kad mėsos pagrindui galima naudoti tiesiog savo mėgstamą guliašą. Vat ir drauge išrasime lietuvišką mėsos ir bulvių pyragą. Į mėsos troškinį galite įdėti daugiau gabaliukais pjaustytų daržovių, tokių kaip salieras, paprika, cukinija, netgi špinatų lapai, arba galite naudoti tik daržoves ir turėsite vegetarišką patiekalą. Neleiskite man jūsų kūribingumo prislėgti parašytu receptu. Receptas – tik gidas su patarimais, o jūs esate esminiai skonių kelionės keleiviai. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių
450 gramų jautienos faršo
4 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
1 stiklinė šaldytų žirnelių
8 šaukštai sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai sviesto
4 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas aliejaus
2 skiltelės česnako (išspausto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Sugrūskite drauge su šaukštu sviesto, pagardinkite pipirais ir sumaišykite su trim šaukštais tarkuoto sūrio.
2.
Nuskuskite morkas, supjaustykite griežinėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite.
3.
Šaldytus žirnelius suberkite į kiaurasamtį ir perskalaukite šaltu vandeniu, kad atitirptų įšalas.
4.
Didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, kepkite jame svogūnus, kol sumikštės, tada sudėkite jautienos faršą ir kepkite, kol apskrus. Apliekite mėsą stikline vandens, įmaišykite pomidorų padažą, trintus česnakus, pasūdykite jei reikia, pagardinkite pipirais ir pakaitinkite dar minutėlę.
5.
Į gilesnį kepimo indo dugną, paskleiskite paruoštą mėsos padažą, ant viršaus tolygiai berkie žirnelius, grūstas morkas ir grūstas bulves. Šaukštą sviesto padalinkite mažais gabaliukais ir išdėliokite ant bulvių, tada viską apiberkite likusiu tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, kol viršus gražiai pagels.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Oksana
2017-07-07 14:25
Labai skanu. Šeimyna liko patenkinta. ATSAKYTI
Diana
2017-03-09 11:29
Dariau is nesuvalgytos bulviu koses, ir kiaulienos farso. Su marinuotais agurkeliais pats tas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital