Makaronų užkepėlė su baklažanais, dešrelėmis ir alyvuogėmis

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Makaronų užkepėlė su baklažanais, dešrelėmis ir alyvuogėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,5 kg kiaulienos dešrelių
1 vidutinio dydžio baklažanas
1 svogūnas
4 česnako skiltelės
0,5 stiklinės balto arba raudono sauso vyno
1 l konservuotų pomidorų savo sultyse
0,5 kg trumpų makaronų (ziti, penne ar panašių)
1 sauja šviežių baziliko lapelių
0,5 stiklinės Kalamata alyvuogių be kauliukų
1,5 stiklinės tarkuoto mozzarella sūrio
alyvuogių aliejus
druska
malti juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200oC (400oF). Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinti porą šaukštų aliejaus. Dešreles išimti iš apvalkų ir pakepinti, kol paruduos, jas vis pasmulkinant mediniu šaukštu arba mentele. Iškepusią mėsą perkelti ant popieriniais rankšluostėliais išklotos lėkštės, kad nuvarvėtų riebalai. Baklažaną supjaustyti maždaug poros centimetrų dydžio kubeliais ir juos pakepinti toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė dešrelės. Kepti, kol suminkštės ir lengvai apskrus iš visų pusių. Jeigu keptuvėje pritruks riebalų, įpilti šiek tiek aliejaus. Iškepusius baklažanus perdėti iš keptuvės į atskirą dubenį. Svogūnus ir česnakus susmulkinti. Konservuotus pomidorus pertrinti šakute (arba rankomis). Toje pačioje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinti svogūną, kol suminkštės. Suberti smulkintą česnaką, pakepinti dar kokią minutę, kol gardžiai pakvips. Supilti vyną, padidinti ugnį, keptuvės turinį užvirinti ir pavirti, vis pastoviai maišant, kol didžioji dalis skysčio išgaruos. Supilti pertrintus konservuotus pomidorus , keptuvę uždengti, sumažinti ugnį ir padažą pavirinti kokias 10 minučių. Kol padažas verda, stipriai pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, juos nukošti. Į keptuvę su bebaigiančiu virti pomidorų padažu dėti išvirtus makaronus, keptą baklažaną, keptas dešreles ir šiek tiek pasmulkintas alyvuoges. Viską sumaišyti. Suberti 1 stiklinę tarkuoto sūrio, plėšytus baziliko lapelius. Pagal skonį įberti druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską vėl gerai išmaišyti, perdėti į tą pačią keptuvę, ant viršaus užbarstyti likusį sūrį. Keptuvę uždengti dangčiu arba dideliu folijos lakštu ir pašauti į orkaitę. Kepti 10 -15 minučių, kol sūris išsileis. Orkaitę nustatyti ant “Broil” arba karščiausios temperatūros, atidenkti keptuvę ir vėl pašauti į orkaitę kokioms 2 – 3 minutėms, kad užkepėlės viršus gražiai apskrustų. Į stalą tiekti karštą.

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!

AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital