Spagečiai Carbonara

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 84)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 84)
Spagečiai makaronai carbonara
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Spagečiai makaronai carbonara
Spagečiai makaronai carbonara
Spagečiai makaronai carbonara
Autorius apie receptą: Spgečius Carbonara sutiksite kiekviename itališko maisto restorane. Tačiau ne tik restoranuose, bet ir namuose pagaminti jie fantastiški. Ir tikrai taip, autentiškiems Spgečius Carbonara sutiksite kiekviename itališko maisto restorane. Tačiau ne tik restoranuose, bet ir namuose pagaminti jie fantastiški. Ir tikrai taip, autentiškiems itališkiems Carbonara grietinėlė nėra naudojama, tad nenustebkite jos neradę recepte. Padažo kiekis ir tirštumas reguliuojamas spagečių virimo skysčio kiekiu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
300 gramų spagečių
150 gramų pančetos (arba rūkytos ar sūdytos kiaulienos šoninės, žr. patarimus)
120 gramų kietojo sūrio (arba puskiečio, naudojau VILVI Memel Prussia)
4 vienetai kiaušinių trynių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį druskos
Patiekiant:
šiek tiek kietojo sūrio (arba puskiečio, naudojau VILVI Memel Prussia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sūrį smulkiai sutarkuoti. Trynius sudėti į mažą dubenį, lengvai paplakti, kad susijungtų.
2.
Pančetą (arba šoninę) supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais. Dėti į sausą įkaitintą keptuvę ir maišant pakepinti ant vidutinės kaitros iki gabalėlių krašteliai ims darytis kiek traškesni. Keptuvę su pančeta nuimti nuo kaitros, kad truputį atvėstų (liktų šilta, bet nebūtų karšta, tad nesutrauktų trynių).
3.
Kol kepa pančeta, užkaisti virti spagečius. Virti dosniai pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės iki spagečiai bus al dente.
4.
Į trynių plakinį įmaišyti tarkuotą sūrį ir žiupsnį pipirų. Tada įpilti 1-2 v.š. riebalų nuo apkepintos pančetos ir įdėti daugmaž trečdalį pačios pančetos, išmaišyti.
5.
Išvirus spagečiams juos iškart nukošti (stiklinę virimo skysčio pasilikti).
6.
Dar karštus (būtinai!) spagečius sudėti į keptuvę su pančeta. Sudėti kiaušinių bei sūrio mišinį, įpilti daugmaž samtį spagečių virimo vandens ir greitais judesiais išmaišyti. Jei atrodo per sausa, įpilti dar šiek tiek spagečių virimo vandens.
7.
Tiekti iškart. Tiekiant galima pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ir žiupsneliu šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Patarimai:
Tryniai. Nuo spagečių bei jų virimo vandens karščio tryniai termiškai apdorojami. Būtent todėl labai svarbu Carbonarą gaminti su ką tik nukoštais, dar garuojančiais makaronais. Tačiau keptuvė su pančeta turi būti šilta, bet ne karšta, jog nesutrauktų trynių.
Jei sutraukė trynius, tikriausiai keptuvė buvo per karšta. Spagečių Carbonara ruošimas reikalauja šiek tiek įgūdžių. Pabandykite dar kartą su kiek vėsesne keptuve ir jums tikrai pavyks!
Mėsa. Tradiciškai spagečiai Carbonara gaminami su Guanciale, t.y. sūdytais ir vyne marinuotais kiaulienos žandais. Juos galima keisti Pančeta (sūdyta ir su prieskoniais marinuota kiaulienos papilve) arba sūdyta ar rūkyta kiaulienos šonine.
Proporcijos. Vienam valgytojui aš paprastai skaičiuoju po 70-100g spagečių, 50g pančetos, 40g sūrio ir 1 trynį. Vienas papildomas trynys, kaip italai sako, turėtų tekti puodui, t.y. jei gaminate dviems žmonėms, trynius naudokite 3, jei trims žmonėms - 4 ir t.t.
Sūris. Autentiški Carbobara gaminami su avies pieno sūriu Pecorino Romano. Kadangi Lietuvoje jo įsigyti ne visada lengva, aš mėgstu keisti itin kokybiškais lietuviškais sūriais VILVI Memel Prussia arba VILVI Memel Reserve. Žinoma, galite naudoti ir kitokį mėgiamą kietąjį ar puskietį sūrį, tik svarbu - nenaudokite jau sutarkuoto sūrio iš pakelio, o sutarkuokite patys. Tarkuoti sūriai pakeliuose dažnai turi priedų, dėl kurių patiekale taip gerai neištirps.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vaineta
2023-08-17 23:19
Super receptas! Viskas labai aiškiai surašyta. Gaminom pirmą syk! Gavosi tobulai! Ačiū! ATSAKYTI
Ausra
2017-04-22 15:40
Superinis receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital