Makao ryžių apkepas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Makao ryžių apkepas
Makao ryžių apkepas
Makao ryžių apkepas
Makao ryžių apkepas
Autorius apie receptą: Tai viskas dėl to mandro padažo - Makao/portugališkas kario padažas, kuris sujungia karį ir kokoso pieną. Skonis kreminis, švelnus ir, dėl sūrio, gan tąsus. Tai viskas dėl to mandro padažo - Makao/portugališkas kario padažas, kuris sujungia karį ir kokoso pieną. Skonis kreminis, švelnus ir, dėl sūrio, gan tąsus. Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų žuvies
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Ryžiams:
500 gramų ryžių (virti)
2 vienetai kiaušinių
0.5 saujos krapų
0.5 saujos petražolių
2 šaukštai žuvies padažo
šiek tiek baltųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
Padažui:
400 mililitrų kokosų pieno
130 gramų sūrio (Mozzarella arba Gruyere)
125 mililitrai pieno
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
2 centimetrai imbiero
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai žuvies padažo
2 šaukštai kokoso drožlių
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas kario
1 šaukštas džiovintų maltų svogūnų
1 šaukštas miltų
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paskaninkite žuvį druska ir pipirais. Pagaminkite žuvį garuose arba supjaustykite ją gabaliukais ir apkepkite ant keptuvės su aliejumi. Jei žuvį gaminote garuose, tai susmulkinkite didesniais gabaliukais ir padalinkite į 2 dalis - 2/3 ir 1/3.
2.
Ruošiame ryžius: įkaitinkite aliejų didelėje arba Wok keptuvėje. Įberkite ryžius ir lengvai juos apkepkite. Lengvai suplakite kiaušinius (tik tam, kad jie susijungtų) ir įpilkite į keptuvę su ryžiais. Išmaišykite ir toliau kepkite, vis pamaišant, kol kiaušiniai tolygiai padengs ryžius. Įpilkite žuvies padažą ir paskaninkite baltais maltais pipirais, išmaišykite. Susmulkinkite žalumynus ir įberkite juos į ryžius, išmaišykite. Gale sudėkite didesnę dalį žuvies (2/3) ir atsargiai viską išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
3.
Padažui į virtuvės kombaino indą sudėkite aliejų, svogūną, česnaką ir imbierą, susmulkinkite (labai smulkiai).
4.
Įkaitinkite keptuvėje (arba puode skirtam padažui gaminti) sviestą ir apkepkite svogūnų mišinį porą minučių, kol komponentai truputį suminkštės. Sumažinkite ugnį ir įberkite kario prieskonius, džiovintus svogūnus, kokoso drožles, pipirus ir miltus. Kepkite kelias minutes, kartas nuo karto pamaišant, kol mišinys truputi patamsės. Įpilkite kokoso pieną, pieną, žuvies padažą ir įdėkite likusią žuvį (1/3). Išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies 7 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės. Įberkite 80 gr tarkuoto sūrio ir išmaišykite. Palikite virti dar 1 minutę, kad sūris ištirptų.
5.
Kepimo indą gausiai patepkite sviestu ir įdėkite į jį ryžius. Ant viršaus užpilkite padažą ir pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu. Pašaukite į įkaitintą iki 220 C (su grilio funkcija) orkaitę ir kepkite, kol padažas suburbuliuos ir viršus apskrus. Išimkite iš orkaitės ir iš karto pateikite. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital