Lietuviški mieliniai bulviniai blynai

AUTORIUS:
Augustė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Mieliniai bulviniai sklindžiai blynai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Blynai pavyksta purūs, minkšti, kitokie negu įprasti bulviniai blynai. O ir kepdami jie geria daug mažiau aliejaus. Mums jie labai patinka. Receptas yra iš tradicinių lietuviškų Blynai pavyksta purūs, minkšti, kitokie negu įprasti bulviniai blynai. O ir kepdami jie geria daug mažiau aliejaus. Mums jie labai patinka. Receptas yra iš tradicinių lietuviškų patiekalų knygos. Man atrodo, kad senovėje tokius blynus kepdavo su raugu, o vėliau raugas buvo pakeistas greitesniu sprendimu - pirktinėmis mielėmis. (...daugiau) Augustė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
2 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
1 vienetas bandelių (šviesios, pamirkytos piene)
15 gramų šlapių mielių
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus (arba taukų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištrinti su 2-3 šaukštais šilto pieno ir palikti šiltai daugmaž pusvalandžiui, kad suputotų.
2.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
3.
Bulves nuplauti, nuskusti ir smulkiai sutarkuoti (rankine tarka arba elektrine bulviatarke). Gerai nusunkti sultis.
4.
Likusį pieną užvirinti ir juo užpilti bulvių tarkius, išmaišyti. Įmaišyti trynius, mieles, įtrupinti nuspaustą pamirkytą piene bandelę, įberti druskos ir gerai išmaišyti.
5.
Dubenį su bulvių mase pridengti rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje 30-60 min, kad pakiltų.
6.
Kai pakils, kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į bulves.
7.
Keptuvėje įkaitinti aliejų (arba taukus). Šaukštu dėti bulvių masę ir iš abiejų pusių kepti iki įgaus gražiai auksinę spalvą.
8.
Patiekti su grietine arba kitu mėgiamu padažu.
AUTORIUS: Augustė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital