Greiti lavašo traškučiai su pikantišku padažu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Naminiai lavašo traškučiai čipsai
Naminiai lavašo traškučiai čipsai
Naminiai lavašo traškučiai čipsai
Naminiai lavašo traškučiai čipsai
Autorius apie receptą: Daug sveikesni už įprastinius, pagaminami beveik akimirksniu, o variacijų jiems galima prisigalvoti kokių tik norite. Kartais aš juos barstau rūkyta paprika ir čili, kartais Daug sveikesni už įprastinius, pagaminami beveik akimirksniu, o variacijų jiems galima prisigalvoti kokių tik norite. Kartais aš juos barstau rūkyta paprika ir čili, kartais provanso žolelėmis ir tarkuotu džiugo sūriu, kartais tiesiog druskyte ir sezamo sėklomis. Kaip tik norisi. Ir visada jie per greitai dingsta nuo stalo, nes na tikrai labai skanu. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 lapas lavašo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
šiek tiek prieskonių
Padažui:
3 šaukštai graikiško jogurto
1 šlakelis citrinų sulčių (arba žaliosios citrinos)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Lavašą išskleidžiame ir jį visą plonai aptepame aliejumi. Dosniai apibarstome mėgiamais prieskoniais (aš naudojau meksikietiškų prieskonių mišinį) bei druskyte.
2.
O dabar galima daryti kaip norite labiau - kai netingiu, aš lavašą peiliu supjaustau gražiais trikampiukais. O kai tingiu, paimu žirkles ir tiesiog sukarpau bet kokios formos gabalėliais. Taip, tikrai paprasčiausiomis žirklėmis :)
3.
Būsimus traškučius paskleidžiame vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame labai neilgai. Tik kol lengvai rustels ir sutraškės. Tas užtrunka vos kelias minutes priklausomai, nuo orkaitės. Ištraukiam ir triauškiam!
4.
Padažui jogurtą sumaišyti su spaustu česnaku, pagardinti pipirais ir citrinos sultimis. Jeigu norisi, galima dar įberti žiupsnelį druskos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital