Lašiša, paskaninta kakava ir apelsinais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Lašiša, paskaninta kakava ir apelsinais
Autorius apie receptą: Lašiša labai gardi. Svarbiausia stebėti kaip ji kepa ir neperkepti. Prieskoniai, nors maniau, kad bus kitaip - labai lengvi, neįkyrus, "nerėkiantys" ir puikiai suderinti. Lašiša labai gardi. Svarbiausia stebėti kaip ji kepa ir neperkepti. Prieskoniai, nors maniau, kad bus kitaip - labai lengvi, neįkyrus, "nerėkiantys" ir puikiai suderinti. Rekomenduoju. Pateikite žuvį su padažu, salotomis ir virtais ryžiais. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
450 gramų lašišos (filė arba kepsniai)
Prieskonių mišiniui:
1/4 stiklinės kakavos pupelių (smulkintos)
2 šaukštai druskos
1 šaukštas apelsino žievelės
1 šaukštas gvazdikėlių
1 šaukštas juodųjų pipirų
1 šaukštelis baltųjų pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Padažui:
125 mililitrai aliejaus
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai baltojo vyno acto
0.5 prieskonių mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Visus prieskonių mišiniui ingredientus sudėkite į virtuvės kombainą arba prieskonių malūnėlį ir sumalkite iki vientisos masės.
2.
Žuvies filė supjaustykite į 4 gabaliukus (jei naudojate kepsnius, tai nieko pjaustyti nereikia). Gerai įtrinkite puse prieskonių mišinio.
3.
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir iškepkite lašišą. Žuvį dėkite odele į apačią ant labai gerai įkaitintos keptuvės. Neperkepkite žuvies. Kai kepate, stebėkite kaip keičiasi spalva nuo krašto į vidurį. Jei mėgstate švelnesnę žuvį, išimkite lašišą iš keptuvės kai viduriukas dar šviesiai rausvas (kaip žalios lašišos).
4.
Padažui trynius sumaišykite su actu ir likusiais prieskoniais. Visą laiką maišant/plakant su plakimo šluotele pilkite po truputį aliejų. Suplakite iki jums patinkančios konsistencijos. Mes mėgstame tirštesnį padažą (majonezo tirštumo). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lukas
2016-12-24 20:40
Druskos patariu det 1 ar 2 arbatinius saukstelius, bet seip tai labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital