Lapinių kopūstų pesto padažas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lapinių kopūstų pesto padažas
Autorius apie receptą: Jeigu dar neteiko ragauti lapinių kopūstų (angl. "kale") būtinai jų paieškokite turgeliuose arba pasisėkite patys, nes jie - tikra vitaminių bomba. Skanūs ir salotoms, ir Jeigu dar neteiko ragauti lapinių kopūstų (angl. "kale") būtinai jų paieškokite turgeliuose arba pasisėkite patys, nes jie - tikra vitaminių bomba. Skanūs ir salotoms, ir pakepinti, ir traškučius iš jų galima gaminti, ir, žinoma, puikiai tinka į pesto padažą. Lapinių kopūstų pesto turi lengvo aštrumo, kuris man labai patinka, bet jeigu mėgstate švelniau, galite juos maišyti perpus su špinatais ar bazilikais. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
100 gramų lapinių kopūstų
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
50 gramų graikinių riešutų
30 gramų kietojo sūrio (Džiugo, Parmezano ar kt.)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas citrinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Riešutus, česnaką, žoleles ir sutarkuotą sūrį virtuvės kombainiu arba rankiniu elektriniu trintuvu sutrinkite iki daugmaž vientisos konsistencijos. Tada supilite aliejų ir išmaišykite. Jeigu norite skystesnio pesto, aliejaus pilkite daugiau, o jeigu tirštesnio - mažiau. Paragaukite ir pagal skonį įdėkite dar druskos, jeigu norisi, ir šiek tiek pipirų. Jeigu gaminate iš aštresnių žolelių (pvz. rukolos ar kalendrų), galite įpilti 1-2 šaukštus citrinos sulčių, jos šiek tiek atsvers aštrumą.
2.
Valgykite arba iškart, arba sudėkite į stiklainiuką ir ant viršaus užpilkite ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (saugo nuo išdžiūvimo). Padėkite į šaldytuvą - jame pesto be problemų gali gyventi apie porą savaičių (tik kaskart po vartojimo vėl užpilkite ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus).
3.
Bet kurį pesto galite užsišaldyti žiemai. Tik, jei šaldysite, palikite apie pusę centimentro stiklainiuko viršuje tuščio, nes šaldamas pesto šiek tiek išsiplės.
Patarimai:
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital