Laksa - aromatinga azijietiška sriuba su makaronais, kokosų pienu ir jūros gėrybėmis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Laksa - aromatinga azijietiška sriuba su makaronais, kokosų pienu ir jūros gėrybėmis
Laksa - aromatinga azijietiška sriuba su makaronais, kokosų pienu ir jūros gėrybėmis
Laksa - aromatinga azijietiška sriuba su makaronais, kokosų pienu ir jūros gėrybėmis
Laksa - aromatinga azijietiška sriuba su makaronais, kokosų pienu ir jūros gėrybėmis
Autorius apie receptą: Tai aitri sriuba su ryžių makaronais. Dažniausiai ruošiama su krevetėm, žuvimi ar vištiena. Sriubos bazę sudaro sūrus žuvų sultinys arba karis ir kokosų pienas. Taip pat Tai aitri sriuba su ryžių makaronais. Dažniausiai ruošiama su krevetėm, žuvimi ar vištiena. Sriubos bazę sudaro sūrus žuvų sultinys arba karis ir kokosų pienas. Taip pat galima naudoti įvairias daržoves, grybus, kiaušinį, tofu. Daug improvizacijos, sunku neįtikti. Žiauriai skanu. Jeigu neturite kario pastos, pakeiskite ją kario prieskoniais su trupučiu čili miltelių. Berkite į keptuvę drauge su daržovėm ir kepkite, kol namuose pasklis Indiški kvapai, o tada jau pilkite sultinį. (...daugiau) Natalija, Tasha.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų midijų (lukštentų ir/ar su geldelėmis)
300 mililitrų daržovių sultinio
200 mililitrų kokosų pieno
100 gramų ryžių makaronų
1 vienetas morkų
0.5 vieneto cukinijų
0.5 vieneto raudonosios paprikos
0.25 vieneto citrinų
3 šaukšteliai karios pastos (arba kario prieskonių ir malto aitrioji pipiro)
3 skiltelės česnako
šiek tiek žuvies padažu
šiek tiek kokosų sviestas
Patiekiant:
0.25 vieneto čili pipiro
šiek tiek sezamo
šiek tiek kalendros (ar petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Midijas, jei šaldytos, ištraukiame iš šaldymo kameros ir paliekame atitirpti. Jeigu naudojate šviežias, gerai nuplaukite, nušveiskite ir nuimkite žolių ūsus.
2.
Česnaką susmulkinam, o likusias daržoves supjaustom plonais šiaudeliais ~4 cm ilgio. Puode įkaitinam kokosų sviestą arba aliejų ir apkepam česnaką, kol suminkštės. Dedame likusias daržoves ir dar 1 - 2 min kepame. Daržovės turi būti traškios. Gardinam keliais šlakeliais žuvų padažo, išmaišom. Pilame sultinį, kario pastą, išmaišome ir privedam iki virimo. Paragaukite, jeigu norisi išraiškingesnio skonio, įdėkite daugiau kario pastos. Jeigu trūksta aitrumo, įdėkite smulkinto šviežio čili su sėklomis. Dedame nuplautas midijas, kokosų pieną. Uždengiam puodą ir verdam ant silpnesnės ugnies 5 - 6 minutes.
3.
Paruošiam makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės ir įdedame juos į sriubą pačioje pabaigoje. Arba paskirstykite į dubenėlius prieš pilant sriubą. Paragaukite, išspauskite laimo arba citrinos. Pateikiam su šviežiom žolelėm, sezamu ir trupučiu šviežio kapoto čili.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis