Labai skanūs orkaitėje kepti burokėliai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 204)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 204)
Skanūs orkaitėje kepti burokėliai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šie burokėliai patys pačiausi. Puikiai tinka kaip garnyras, bet mėgstu juos valgyti ir vienus, užsibarsčiusi šiek tiek fetos arba ožkos sūrio. Beje, jeigu neturite laiko, Man šie burokėliai patys pačiausi. Puikiai tinka kaip garnyras, bet mėgstu juos valgyti ir vienus, užsibarsčiusi šiek tiek fetos arba ožkos sūrio. Beje, jeigu neturite laiko, galite taip orkaitėje apkepti ir virtus burokėlius - jie skaniai apskrus per 20-25 minutes. Nors su šviežiais burokėliais man yra visų skaniausia. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai burokėlių
3 šaukštai balzaminio acto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (arba kelios šakelės šviežių)
3 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite gana plonomis riekelėmis arba skiltelėmis bei sudėkite į dubenį. Užpilkite citrinos sultis, aliejų, balzaminį actą, išspauskite česnaką, sudėkite čiobrelius ir viską gerai išmaišykite, kad burokėliai tolygiai pasidengtų. Palikite pasimarinuoti 15-20 minučių.
2.
Dar kartą gerai viską išmaišykite. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu ant jos sudėkite burokėlius. Pabarstykite druska ir pipirais.
3.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo skiltelių storumo. Tiesiog artėjant kepimo pabaigai paragaukite ir matysite, ar minkštumas jau patinka.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Darius
2023-12-24 15:27
Marinavau virtus, ne žalius burokėlius ir dar į marinatą medaus šaukštą įdėjau. Po to kepiau grilyje po 5 min. kiekvieną pusę. Mums labai patiko. ATSAKYTI
Jovita
2023-11-23 16:55
Gaminau virtus burokėlius - valgoma, bet nieko įpatingo. Reikes pabandyti žalius ATSAKYTI
Jolanta
2021-02-02 19:50
Kepu dabar ir vis ragauju, tikiuosi liks kol iskeps ATSAKYTI
Elvyra
2018-10-28 19:57
Dar labai tinka užberti pakepintų saulėgąžų ATSAKYTI
Karolina
2018-10-09 06:54
Aš dar medaus įdedu ATSAKYTI
Renata
2018-07-12 11:29
Tikrai labai labai skanu. Atradimas vienareikšmiškai:)).
Po iškepimo dar įdėjau ožkos sūrio. Skonis nuostabus! ATSAKYTI
Salota
2018-10-22 22:31
Plius grazgarstes labai tinka ;) ATSAKYTI
Lina
2023-09-07 16:09
Gražgarstė...ar tai rūkola? ATSAKYTI
Jūratė
2023-09-08 15:06
Taip, rukola :) ATSAKYTI
Gintare
2017-10-17 19:39
Aaaa kokie nerealus! Turejo likt antrai dienai, suslamsciau kaip saldainius :D metu atradimas! Aciu ATSAKYTI
Manta
2017-03-31 23:26
O burokėliai turi būti žali?:) ATSAKYTI
Erika
2017-04-05 22:57
Čia recepte apie žalius rašo, bet aš kartais ir virtus burokėlius taip gaminu, tik keti tada užtenka trumpai, kokias 20 min ATSAKYTI
Luka
2017-01-21 10:46
Gaminau vakar, labai patiko. Valgėm šalia keptos lašišos, tai taip gurmaniška buvo, svečiai išgyrė :-) Šiek tiek liko, tai panaudojau šiandien salotoms - labai tiko, tikrai skanūs ir atvėsę. Beje, man kepė labiau link 60min, bet gal nes postambiai supjausčiau. ATSAKYTI
Elvyra
2018-10-28 19:59
Gal l.dideli buvo? Geriausia tinka pailgi,nestambūs. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital