Labai skanus naminis šimtalapis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Skanus naminis šimtalapis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
125 mililitrai pieno
11 gramų sausų mielių
1 šaukštas cukraus
šiek tiek druskos
Aptepimui:
300 gramų sviesto
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
300 gramų cukraus
Įdarui:
150 gramų aguonų
2 saujos razinų
Viršui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į mieles įdėti šaukštą cukraus ir įpilti šaukštą drungno pieno, išmaišyti. Kiaušinius išplakti su likusiu pienu ir supilti ant mielių. Įsijoti miltus, suberti druską ir užminkyti tešlą. Tik nesuberkite visų miltų iš karto. Tešlą padalinti į 5 vienodas dalis, visus gabaliukus aptepti aliejumi, uždengti maistine plėvele ir leisti truputį pakilti.
2.
Ištirpdyti sviestą ir jį atvėsinti.
3.
Stalą pabarstyti miltais, paimti vieną pakilusios tešlos gabaliuką ir truputį pakočioti, po to ištampyti kuo ploniau. Ant kito stalviršio užberkite šiek tiek miltų ir padėkite ištampytą tešlos lakštą, jį apteptkite sviestu ir apibarstykite cukrumi. Sviesto ir cukraus turi užtekti visiems penkiems lakštams. Vėl pasibarstyti stalviršį miltais ir truputį pakočioję naują tešlos gabaliuką jį ištampyti ir uždėti ant pirmojo lakšto. Aptepti sviestu, apibarstyti cukrumi, su kitais lakštais daryti taip pat. Paskutinį penktą lakštą taip pat aptepti sviestu, cukrumi, krašte uždėti nuplikytas aguonas, ant viso lakšto pabarstyti razinas.
4.
Nuo krašto suvynioti volelį, jį perketi į kepimo formą. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių apie valandą. Kai tik šimtalapis paruduos, uždengti jį kepimo popieriumi ir kepti toliau. Iškepusį šimtalapį truputį atvėsinti, išimti iš kepimo formos. Kai visiškai atvės apibarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Daugiau patarimų apie šimtalapio gaminimą ir žingsnis po žingsnio nuotraukas rasite čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Oksana
2021-12-22 14:45
Man gavosi tobulas ir skanus, kepsiu sventen ATSAKYTI
Ratatujus
2021-12-16 17:12
Ačiū už receptą - puikiai gavosi ir taip - jis nesaldus, kaip pirktinis. Neradau mamos rankines mėsmalės su "smulkiu sytuku"- ja visada maldavo x2 aguonas (nuplikytas ir pamirkytas)-su cukrum maišydavo prieš dedant ant lapo. Jei rasit naminiu aguonu... pirktinių skirtumas nuo naminių per ilgą šeimininkės keiksnojimą. Pirktines, sumalus sausas kavamalėje, tik bekvapis dulkių debesys lieka - ar džioviklių tiek(beje miltuose jų tp. yra), ar nuo "pirk ar mirk" lentynos(maltos su cukrum). Ir nesikuklinkim: čia praleisti saldikliai-tirštiklai-konservantai ir "ekologiški" augaliniai(gal palmių) riebalai jus priartins prie įprasto "įsigyto" skonio. Prieš kepant pusvalandį pakeliau prie 40 laipsniu. Prieš išjungiant pyragėlį apipyliau išbėgusiu sviestu su susikaramelizavusiu cukrumi, dar pakepiau ir dar karta apipyliau. Dėjau nendrių cukrų ir lydytą sviestą - brangiau, bet maži niuansai prisideda ir į skonį ir į kvapą. PS: dalį kam nesaldu greit ir teisingai, matematiškai ir geometriškai, perdalino mažos rankytės likusiems smalsiukams. ATSAKYTI
Vijolė
2020-12-21 22:45
Niekas,o ne šimtalapis...Į tešlą jokio riebalo?Išbandžiau,daugiau niekada nekepčiau ir kitiems nepatariu bandyti.Sausas kaip nežinau kas... ATSAKYTI
Simtalapis
2020-12-08 15:13
Dariau viska pagal si recepta , na gavosi tai belekas . Net nepavadinsi simtalapiu . Nebent forma . Nezinau kaip jum gaunasi . Kaip ir sakiau viska dariau pagal recepta . Labai nusivyliau
.. ATSAKYTI
Migle
2020-08-20 14:39
Gavosi bulka su aguonomis, tesla tikrai ne simtalapiui. ATSAKYTI
Aiste
2020-05-17 18:03
Cukrus ir druska yra mieliu maistas. Sumaisius cukru su mielemis, jus permaitinate mieles, ir jos praranda savo aktyvuma.
Negalima mieliu tiesiogiai maisyti su cukrumi ar druska. ATSAKYTI
Lolita
2020-04-10 09:10
man gavosi sausokas ir nesaldus,manau,kad i aguonas reikia deti cukraus,pirktinis daug skanesnis ATSAKYTI
Ausma
2020-04-11 22:04
Aguonas nuplikinus reikia sumalt ir sumaišyt su trupučiu medaus ir cukraus. Kitaip jos bus neskanios ir labai birios. O dėl sausumo, tai daugiau sviesto, tešlą reikia labai ilgai minkyt, bent pusvalandį ir plonai kočiot. Tik tada išeis geras ir skanus šimtalapis. ATSAKYTI
Nijolė
2018-03-27 13:28
man gavosi sausokas aš norėjau šlapesnio , riebesnio mėginsiu dar ir kitu receptus šiaip skanus gavosi tik aguonos byra kaip pjaustai šimtalapi . Kituose receptuose radau kad tuo sirupu kuris lieka išbėges reikia užpilti ant pyrago buna skanesnis pyragas Ačiu už recepta aš ji patobulinsiu dar biški ATSAKYTI
Danguolė
2017-10-25 09:25
Skanus. Ne toks riebus kaip visada. Nemažai sviesto išbėgo. Manau 40 min. kepimui užtektų, nes kepiau apie 50 min. ir pradėjo degti. ATSAKYTI
Audrone
2017-10-13 17:55
ir visvien neatsakete i Aistes klausima.tai kiek kepti po uzdengimo? ATSAKYTI
Alia
2019-12-25 23:09
Jeigu kepa apie valanda,o paruduoja po 40minuciu kepimo,tai kiek reikes kepti po uzdengimo? ATSAKYTI
Aiste
2017-04-11 17:52
O tai kiek laiko kepti toliau? ATSAKYTI
Rasa
2017-04-11 21:43
Kai paruduoja, tada uzdengi ir kepi likusi laika ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital