Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 197)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 197)
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Maskarponės sūrio pyragas su aguonomis
Autorius apie receptą: Šventiškas, tirpstantis burnoje ir tikrai nesudėtingai pagaminamas. Jeigu mėgstate aguoninius skanėstus, būtinai jį išbandykite. O jeigu norite dar greičiau, aguonų Šventiškas, tirpstantis burnoje ir tikrai nesudėtingai pagaminamas. Jeigu mėgstate aguoninius skanėstus, būtinai jį išbandykite. O jeigu norite dar greičiau, aguonų sluoksniui galite naudoti aguoninį pyragų įdarą, kur būna parduodamas skardinėse (tiesiog į jį įmaišykite porą kiaušinių ir tirpinto sviesto). (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
150 gramų sausainių (naudojau Gaidelio)
70 gramų sviesto
1 sluoksnis:
200 gramų aguonų
80 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
2 šaukštai miltų
2 sluoksnis:
300 gramų varškės 9%
250 gramų maskarponės sūrio
80 gramų grietinės
80 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite aguonas, tą galima padaryti ir iš vakaro. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti bent porai valandų (galima ir per naktį). Tada gerai nusunkite ir sutrinkite virtuvės kombainu ar blenderiu arba sumalkite mėsmale.
2.
Pagrindui sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Apvalią formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi, į ją suberkite sausainių trupinius ir rankomis paspauskite suformuodami pyrago pagrind1.
3.
Pagrindą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pie 10 min, jog truputį sutvirtėtų. Išimkite ir palikite šiek tiek atvėsti, o orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 145 laipsnių.
4.
Kol kepa pagrindas, pasiruoškite aguonų ir maskarponės sūrio mases. Aguonų masei sumaltas aguonas sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, cukrumi bei kiaušiniais ir gerai išmaišykite iki masė bus vientisa.
5.
Sūrio masei varškę pirmiausia sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų grūdelių. Maskarponę šaukštu išsukite su cukrumi, petrinta varške, grietine ir vaniliniu cukrumi iki vientisos konsistencijos. Po vieną muškite kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno.
6.
Formos kraštus patepkite sviestu (arba aliejumi). Ant sausainių pagrindo dėkite aguonų masę, o ant jos atsargiai paskleiskite maskarponės masę.
7.
Kepkite iki 145 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių (iki maskarponės masė bus tvirta šonuose, o viduryje gali dar šiek tiek liūliuoti). Tada lengvai praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pamažėl atvėsti orkaitėje.
8.
Atvėsusį pyragą perkelkite į šaldytuvą ir ten prieš valgant palaikykite bent 4-6 valandas (idealu - per naktį).
9.
Patiekdami pyrago viršų galite papuošti uogomis (sanguolės bei bruknės čia tinka tobulai), smulkintais riešutais ar net plakta grietinėle. Skanaus!
Patarimai:
Kremą maišykite šaukštu, mikseriu neplakite, nes reikia tik kad masė būtų vientisa. Plakant į ją gali patekti per daug oro ir pyrago viršus kepant suskilinės. Arba galite maišyti virtuvės kombainu mažu greičiu naudodami tešlos maišymo (ne plakimo) antgalį.
Kremo ingredientai susimaišys tolygiausiai, jeigu visi bus kambario temperatūros. Idealu išimti juos iš šaldytuvo likus bent porai valandų iki gaminimo.
Pyragą kepkite orkaitės viduryje t.y. ne ant vidurinės lentynos, o kad pats pyragas būtų per vidurį, ne per arti kaitinimo elemento. Kaitinimo režimas iš viršaus bei apačios, be vėjelio.
Jei norite, kad pyragas iškeptų dar kremiškesnis, žaviai baltu viršumi, kepkite jį garuose, t.y. į pačią apatinę orkaitės lentyną įdėkite skardelę su karštu vandeniu. Kepant vanduo garuos ir palaikys tolygesnę kepimo temperatūrą. Svarbu - tokiu atveju pyrago formos dugną būtinai apvyniokite 2-3 sluoksniais folijos, jog vandens garai nesudrėkintų pyrago pagrindo.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (51)
Sausainis
2022-12-23 19:46
Tikrai tik tiek sausainių? ATSAKYTI
Milda
2022-12-25 18:43
asmeniškai gaminau kaip pagal receptą nurodyta 21cm formą,tai tikrai pilnai užteko tokio sausainių kiekio. svarbu gal būtų atkreipti dėmesį,kad nereikia daryti 'sienelės' iš sausainius masės. trupiniai suspaudžiami tik ant kepimo formos dugno. ATSAKYTI
Klausimas
2022-12-07 09:57
Noriu kepti šį pyragą Kalėdoms ir turiu idėją ant viršaus paruošti spanguolių želė sluoksnį (kalėdiškai raudona spalva, truputį rūgštelės pridėtų), galbūt esate bandę, ar tinkamas priedas būtų, ar geriau nefantazuoti ir naudoti patikrintą receptą? :) ATSAKYTI
Indrė
2022-12-07 13:29
Dariusi nesu, bet manau, kad tikrai turėtų pavykti. Tik aš galbūt daryčiau ploną sluoksnį, tokį lyg papuošimui, iki 0.5 cm storio :) ATSAKYTI
Milda
2022-12-25 14:26
Ačiū labai už puikų receptą. Pavyko tobulai! Skonių derinys itin tiko kalėdiniams pusryčiams, sūrio sluoksnis itin purus ir švelnus. Aguonų sluoksniui naudojau sausą mišinį, pagreitino procesą. Vistik nusprendžiau nepuošti su žele,o puošiau su šokolado ganašu ir skrudintom migdolų riekelėm. Tik po nakties šaldytuve, atsirado kondensato sluoksnis ant paviršiaus, nors pyragas buvo pilnai atvėsintas prieš dedant į šaldytuvą, aišku skoniui tai įtakos neturėjo. ATSAKYTI
Dovi
2022-02-20 16:46
Puikiai pavyko,aciu,suvalgyta iki paskutinio gabaliuko ATSAKYTI
Dita
2022-12-19 21:47
Sveiki, kokia varske naudojot? ATSAKYTI
Justė
2022-12-20 14:44
Tinka paprasta varškė iš pakelių, 9 proc riebumo :) ATSAKYTI
Dovi
2022-02-19 13:28
Viską idėmiai perskaičiau,pasiruošus gaminti ATSAKYTI
Klaudija
2021-12-20 13:54
O ar pavyks, jei pyragą kepsiu orkaitėje su funkcija iš viršaus apačios su vėjeliu? (Šiuo metu orkaitėje veikia tik ši funkcija..) ATSAKYTI
Giedrė
2021-10-27 09:08
Laaabai skanus, svečiai sukirto iki paskutinio trupinėlio :) Mano kepimo forma 24 cm., tai produktų ėmiau daugiau, nes kitaip trupinėliai vos dengtų formos dugną. Formos kepimo popieriumi neklojau, ją ištepiau sviestu. Puošiau spanguolėmis, tikrai labai gražu ir tas rūgštumas labai dera, tik jas uždėti gal geriau kai pyragas dar ne visai sustingęs, nes gan sunkiai įsispraudė :) Ačiū už puikų receptą ! ATSAKYTI
Dovi
2021-01-11 09:28
Sveiki, sakykite sausainius reikia labai smulkiai sutrupinti (na smulkiau nei darant tinginį), taip pat ar aguonos turi būti labai sausos kai jas sumalame?
Ačiū ATSAKYTI
Ieva
2021-01-11 09:30
Taip, turi būti labai smulkūs trupinukai - šlapio smėlio konsistencijos :) Aguonos turi būti išmirkytos, o po to nusunktos. ATSAKYTI
Monika
2020-12-23 01:40
Nebesuprantu , receptas dabar visiškai pasikeitęs ... tai kur dingo komdensuotas pienas ? ATSAKYTI
Pyrago kepėja
2020-12-23 07:01
Man buvo tas pats. Susipirkau ingridientus ir po poros dienų gaminant pastebėjau ne vieną pokytį.... ATSAKYTI
Ieva
2020-12-23 10:32
va va, o as seno neissisaugojau ATSAKYTI
Monika
2020-12-23 10:47
Plius ir komentaru pora dingo kokia pvz ir varške naudoti... teks eksperimentuoti ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-23 12:31
Atsiprašau už pakeitimus :) Tiesiog patobulinau receptą, jog būtų prieinamesnis - kremui reikėtų mažiau ingredientų, o cukraus kiekį galima būtų koreguoti pagal save (pilant kondensuotą pieną, tai nepavyksta), o skonis liktų ne mažiau puikus :) Ankstesniame recepte kremui naudojau 250g maskarponės+250 g kreminės varškės (paprastai perku President arba Farmmilk iš kibirėlių, nesaldintą)+200g kondensuoto pieno+2 kiaušinius. Varškė sumaišoma su maskarpone, supilamas kondensuotas pienas, išmaišoma, tada po vieną dedami kiaušiniai, išmaišant po kiekvieno.

Visi kiti pyrago ingredientai bei eiga liko nepakitę :) Tad galite gaminti tiek kremą su kondensuotu pienu, tiek be jo. Abu variantai vienodai skanūs, nelabai pajaustumėte skirtumo tarp vieno ir kito :) ATSAKYTI
Monika
2020-12-23 13:10
Ačiū :) ATSAKYTI
Edgaras
2020-12-22 15:14
Sveiki, jei pyragą gaminčiau dvi dienas anksčiau. Ar nebūtų blogai? Nepermirktų sausainiai? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital