Labai skanus lietinių blynų tortas su vištiena

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Lietinių blynų tortas su vištiena
Lietinių blynų tortas su vištiena
Lietinių blynų tortas su vištiena
Lietinių blynų tortas su vištiena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Blynams reikės:
200 g miltų
0,5 litro pieno
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui
Įdarui reikės:
700 g vištienos filė
500 g pievagrybių
300 g kokybiško lydyto sūrio
1 šaukšto grietinės
100 g sviesto
2 saldžiųjų paprikų
300 g marinuotų pomidorų
1 didelio svogūno
žalio baziliko
alyvuogių papuošimui
Provanso prieskonių
juodųjų pipirų
maltų lauro lapų
kario
džiovintos aitriosios paprikos
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Smulkiai supjaustyti vištieną, įdėti po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišyti ir palikti pastovėti bent pusvalandžiui. Iš duotųjų produktų iškepti nevisai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime blynų tortą, pvz. išardoma tortinė. Ant sviesto pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, suversti smulkintus pievagrybius ir pakepinti kartu apie 5 min. Irgi ant sviesto apkepti vištieną. Tada ją sudėti į grybų masę. Dar suberti smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinti viską, kol paprikos tampa minkštos. Tuomet sudėti grietinę, pomidorus (kelis pasilikti puošimui), įpjaustyti žalių baziliko lapelių, įdėti žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišyti ir dar kiek pakepinti.
  Blynus po vieną dėti į formą, užtepti po sluoksnį įdaro, vis užtarkuoti nelabai storai lydytu sūriu. Indą sandariai apvynioti folija ir kepti orkaitėje apie 20 - 40 min, priklausomai nuo to, kos indas, ir kokio storio tortas. Kai iškepa, reikia išimti tortą iš indo, visą aptarkuoti sūriu ir vėl trumpam įdėti į orkaitę. Papuošti. Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti! Sočių Užgavienių!.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
ingrida
2018-12-10 17:48
Labai labai skanus geras tortas. ATSAKYTI
Kristina
2011-05-28 16:20
Ačiū labai, buvo skanu ir labai sotu...vyras akis tik ispute pamates toki torta :DDD ATSAKYTI
Regina
2011-03-23 15:08
Rūta,įtariu kad Jūs esate dar nepatyrusi šeimininkė. Man taip būdavo - nors ir kaip stengdavausi, išeidavo nekas...Kaip matote ant nuotraukos, kur nufotografuotas torto gabaliukas, jis toli gražus neištižęs. Man viskas pavyko gerai, tiek skonis, tiek forma - čia ne mano nuomonė, o jį valgiusių. Man atrodo, kad jūs lietinius kepdama naudojote daug aliejaus, todėl blynai gavosi minkšti, sušutę. O gal net keptuvę uždengiate? Keptuvę reikia vos patepti, blynai gausis kaip padžiūvę. O padažas turi būti tirštas. Sukrovusi tortą jį dar papurtau, kad būtų standesnis. Ir jis toks gaunasi! Taigi, dėl nepavykusio valgio manęs nekaltinkite. ATSAKYTI
Ruta
2011-03-21 12:19
Tikrai gražus, bet prieš darydami nusiteikite, kad skonis gali skirtis nuo išvaizdos. Nes man buvo galia sugadintų produktų...gal esu beviltišką, bet būten blynai sudrėko, suminkštėjo ir gadino visą reikalą... ATSAKYTI
Neringa
2011-03-14 20:50
Receptas tikrai vertas nugalėtojo vardo. O žmogus, kuris šį torčiuką kepė, fotografavo - šaunuolis. Labai patrauklus vaizdelis. ATSAKYTI
Rimvydas
2011-03-11 15:22
Blynu karalius:). Geras receptas, gal bandysiu. ATSAKYTI
Maryte
2011-03-11 12:16
Labai originalu ir gražu.Tikrai neabejoju, kad skanu. 10 balų! ATSAKYTI
Ausra
2011-03-09 20:59
Neabejoju, kad gardu. Tiek produktu, darbo ir meiles sudeta... ATSAKYTI
Regina
2011-03-08 08:06
Taip šis tortas sotus, bet kad nelabai riebus, stengiausi daryti kuo liesesnį. Užgavienės reikalauja riebumo, bet sveikata svarbiausia. ATSAKYTI
Zita
2011-03-07 21:01
Tokį tortą matau pirmą kartą.Labai gražu,manau taip pat ir skanu.Kai užgavėnėms reikalingi riebūs patiekalai , tai šitas kaip tik. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital