Labai skani naminė granola

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Naminė granola
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani naminė granola! Riešutus galite rinktis savo mėgstamiausius ar pagal tai, kokių turite. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, Labai skani naminė granola! Riešutus galite rinktis savo mėgstamiausius ar pagal tai, kokių turite. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais riešutais. (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
2.5 stiklinės avižinių dribsnių (stambesnių)
0.5 stiklinės kokosų aliejaus (galima keisti kitu bekvapiu ar sviestu)
0.5 stiklinės kokoso drožlių
0.5 stiklinės riešutų (anakardžių, žemės, lazdynų ar kt.)
0.5 stiklinės medaus (galima keisti agavos ar klevų sirupu)
1/4 stiklinės sėklų mišinio (moliūgų, linų, saulėgrąžos ar kt.)
1/4 stiklinės džiovintų vaisių (razinos, abrikosai, spanguolės ar kt.)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Riešutus šiek tiek pasmulkinti ir sumaišyti su avižiniais dribsniais bei sėklomis.
2.
Kokosų aliejų ištirpinti, sumaišyti su medumi, vanilės ekstraktu, druska ir prieskoniais. Po truputį, vis maišant, supilti į avižinių dribsnių masę.
3.
Avižinių dribsnių masę kloti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių, kas 10-15 minučių pamaišant.
5.
Ištraukus iš orkaitės suberti kokosų drožles bei pasmulkintus džiovintus vaisius ir išmaišyti. Palikite atvėsti, o tada galite arba gardžiuotis iškart, arba sudėti į stiklainiuką ir laikyti spintelėje ar kitoje sausoje vietoje. Skanaus!
AUTORIUS: Agnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Vardas
2020-07-05 13:41
Man pasirodė per daug riebalų. kažkaip viskas plaukė kepant ATSAKYTI
Rima
2023-01-28 18:50
O man trūko. Dėsiu daugiau kokosų aliejaus sekantį kartą. ATSAKYTI
Edita
2019-10-21 19:56
Koks maždaug taip paruoštos granolos galiojimo laikas? Ar galėčiau pasigaminti kelioms savaitėms į priekį? ATSAKYTI
Agnė
2020-03-26 18:21
Tikrai galima, aš granola laikau bent 1-2 mėn stiklainiuke spintelėje ATSAKYTI
Roma
2018-07-12 18:17
Gaminau ir visai patiko, dėjau tiesiog visko ko turėjau ATSAKYTI
Emilija
2017-02-02 12:08
Isbandziau savaitgali, tik dariau dviguba kieki, kad dar liktu kitam kartui. Fantastiski skanu! ATSAKYTI
Rima
2023-01-28 18:49
Aš irgi dvigubą darau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital