Labai draugiška bananų duona

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Labai draugiška bananų duona
Autorius apie receptą: Dar nei vienas mano "pyragas" nebuvo nušluotas taip greitai. Sviestą galima pakeisti aliejumi, medų – cukrumi, o jeigu neturite avižų miltų, naudokite paprastus arba pilno Dar nei vienas mano "pyragas" nebuvo nušluotas taip greitai. Sviestą galima pakeisti aliejumi, medų – cukrumi, o jeigu neturite avižų miltų, naudokite paprastus arba pilno grūdo. Gavau ir konsultaciją iš profesionalų – jeigu nenorite tešlos juostelės kepinio apačioje, jokiais būdais neatidarykite orkaitės durelių kepimo metu, kad ir kokie viliojantys aromatai iš ten besklistų. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 stiklinė miltų (trečdalį pakeičiau avižiniais)
1 stiklinė pieno
1 stiklinė medaus
1 stiklinė sviesto
5 vienetai datulių (be žievelių ir kauliukų)
2 vienetai bananų (gerai sunokę/pernokę)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
2.
Sviestą ir medų sudedam drauge ir lėtai, maišydami, kaitiname karšto vandens vonelėje. Kai ingridientai ištirps, dar truputį pakaitiname ir ištraukiame.
3.
Sutrintame bananus. Galima naudoti šakutę arba elektrinį trintuvą, žiūrint, kokios tekstūros norite.
4.
Pilame pieną ir gerai išplaktus kiaušinius. Į masę pilame medų ir išmaišome.
5.
Dideliame inde išsijojame miltus, kepimo miltelius bei prieskonius. Neskubėdami pilame skystąją masę ir maišome. Jeigu norime papildomų ingridientų (riešutai, džiovinti vaisiai ir pan.), beriame juos ir dar kartą švelniai išmaišom tešlą. Aš į formą patiesiau kepimo popierių, bet galima tiesiog ištepti indą riebalais.
6.
Kepame 170 laipsnių orkaitėje 55 - 60 minučių. Svarbus “dantų krapštuko” testas kepinio viduryje – jeigu ištraukiate sausą – viskas pavyko. Kepkite bent 55 min. Aš pagailėjau tų 5 minučių ir po to truputį pasigailėjau. Palikite kepinį 10 minučių vėsti formoje. Ištraukus palaukite dar pusvalandį (geriausia ant grotelių atvėsusioje orkaitėje) prieš pjaustant.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aistė
2021-07-03 21:18
Ačiū už receptą. Labai lengva paimprovizuoti, tikrai skaniai gavosi :) ATSAKYTI
Austeja
2017-01-19 12:59
Labai gera duona. Medaus tik biski maziau dejau ir bananaus ne du, o tris. Saldumo uzteko. Ir vietoje datuliu dejau razinu sauja ir dar zemes riesutu pasmulkintu idejau. Valgem silta su sviestuku, tobuli pusryciai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital