Kuršėnų vyniotinis su braškėmis

AUTORIUS:
Lolita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Kuršėnų vyniotinis su braškėmis
@ Shutterstock
Kuršėnų vyniotinis su braškėmis
Kuršėnų vyniotinis su braškėmis
Autorius apie receptą: Labai skanus Kuršėnų vyniotinis - visai kaip vaikystėje! Aš saviškį dar patobulinau braškėmis, nes jų dabar - pilnos lysvės! Nuo braškių vyniotinis gaivesnis ir Labai skanus Kuršėnų vyniotinis - visai kaip vaikystėje! Aš saviškį dar patobulinau braškėmis, nes jų dabar - pilnos lysvės! Nuo braškių vyniotinis gaivesnis ir vasariškesnis. (...daugiau) Lolita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
300 gramų varškės
200 gramų braškių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti su cukrumi, kol pabals. Įmaišyti miltus. Baltymus išplakti iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišyti į tešlą, kad baltymai kuo mažiau sukristų.
2.
Tešlą pilti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstyti. Biskivtą kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 minučių, kol viršus taps lengvai auksinės spalvos. Iškepusį biskvitą apversti ant cukraus pudra dosniai pabarstyto kepimo popieriaus lapo. Atsargiai nulupti kepimo popierių ir biskvitą susukti į vyniotinį (čia yra labai geras video, kaip gražiai susukti biskvitą). Uždengti rankšluostėliu ir palikti atvėsti.
3.
Įdarui varškę sutrinti elektriniu trintuvu arba per sietelį iki vientisos konsistencijos. Įmaišyti kambario temperatūros sviestą, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų bei viską gerai ištrinti (galima ir mikseriu). Jeigu kremas skystokas, galite jį trumpam padėti į šaldytuvą - šaldytuve jis gana greitai sutvirtės.
4.
Atvėsusį biskvitą atsargiai išvynioti ir aptepti kremu. Braškes nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais ir išdėlioti ant kremu ištepto biskvito, lengvai spustelint šaukštu, jog "panirtų" į kremą. Biksvitą su kremu standžiai susukti ir palikti kelioms valandoms šaldytuve, kad sustingtų ir skoniai susigertų.
AUTORIUS: Lolita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Simona
2018-06-28 22:31
ar butu galima vietoj varskes naudoti pvz maskarpone? ATSAKYTI
Diana
2019-05-12 16:43
Tikrai galima, tik jos dėčiau 400g, o sviesto - kokius 100g, nes maskarponė riebiesnė už varškę ATSAKYTI
REda
2017-07-04 14:26
i kokia kepimo forma kepti ta biskvita??koks turi būti dydis? ATSAKYTI
Laima
2017-07-04 17:51
Aš vyniotinį kepu toje standartinėje didelėje, kur prie orkaitės būna pridėta ATSAKYTI
Asta
2017-06-26 12:01
Isbandytas ir tikrai geras receptas. Viena karta dariau su braskemis, o kitasyk su zemuogemis. Abu buvo labai skanus ATSAKYTI
Snaigutė
2018-01-18 08:35
O galėčiau braškes dėt ant kremo,bet nesukti,o daryti torto pavidale? ATSAKYTI
Asta
2018-01-18 12:35
Niekada nebandžiau, bet nežinau, kodėl galėtų nepavykti :) Tik geriau tortuką darykite neaukštą, nes biskvitas gana purus, o kremas toks sunkesnis, tad gali per daug suslėgti biskvitą ATSAKYTI
Jurgita
2021-07-19 18:17
Tokį pyragą gaminu gan dažnai,mūsų šeimos pats mėgstamiausias ir tikrai kremas nesuslegia biskvito.Kremas gaunasi labai purus(aš darau su varške) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital