Kuršėnų vyniotinis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kuršėnų vyniotinis
Redakcijos nuomonė: Puikus nostalgiškas vaikystės saldumyno receptas. Išbandę nustebome, jog pagaminti šitaip lengva, o skonis... Jam tikrai nėra lygių. Pirmąkart gaminome jį tiksliai pagal Puikus nostalgiškas vaikystės saldumyno receptas. Išbandę nustebome, jog pagaminti šitaip lengva, o skonis... Jam tikrai nėra lygių. Pirmąkart gaminome jį tiksliai pagal receptą ir nei vienas iš ragautojų neliko abejingas. Visgi, kadangi esame kremo mylėtojai, gamindami antrąkart lengvai paimprovizavome ir padidinome varškės kiekį du kartus (t.y. naudojome 400g 9% riebumo varškės, bet sviesto ir konsensuoto pieno kiekį palikome tą patį) bei įlašinome šiek tiek vanilės esencijos. Mums šie papildymai labai tiko ir patiko, ragautojams irgi, o kuris variantas gardesnis jums - pabandykite ir atraskite patys. Pažadame, skonis abejingų nepaliks. (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
200 gramų sviesto
200 gramų varškės
0.5 skardinės kondensuoto pieno, saldinto
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių trynius iki baltumo išplakame su cukrumi, suberiame miltus ir išmaišome.
Kitame inde iki standumo išplakame baltymus.
Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišome į trynius. Atsargiai su šaukštu išmaišome, gaunasi labai puri masė.
2.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome tešlą.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje maždaug 15 minučių.
Iškeptą bikvitą vyniojame į vyniotinį ir pamažu nuimame kepimo popierių.
Apklojame su rankšluosčių ir paliekame vėsti.
3.
Įdarui varškę pertiname blenderiu, sudedame kambario temperatūros sviestą, galiausiai supilame kondensuot pieną.
Jei masė gausis labai skysta, galima ją palaikyti šaldytuve.
4.
Atvėsusį biskvitą išvyniojame ir tolygiai padengiame įdaru. Susukame atgal.
Bent porai valandų dedame į šaldytuvą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Audra
2017-02-24 10:32
Vika, as kai gaminu, tai dazniausiai virtuviniu saukstu matuoju ir vyniotins pavyksta labai skanus :-) ATSAKYTI
Vika
2017-02-23 23:09
norejau paklausti. miltus dedant matuojate tiksliai su matavimo saukstais ir tiesiog paprastai virtuviniu saukstu? ATSAKYTI
Dovilė
2016-12-16 14:18
Lina, aš kepu tokioje didelėje standartinėje skardoje, kur prie orkaičių perkant pridėtos būna. Namie pas mane orkaitė plati ir ta skarda labai didelė (koks 40 cm x 40cm), tai biskvitą kartais darau iš 5 kiaušinių, kad storesnis būtų ir atitinkamai įdaro truputį padauginu. O pas mamą orkaitė siauresnė ir ta skarda mažesnė truputį (apie 30cm x 40cm), tai iš keturių kiaušinių gaunasi viskas puikiai. ATSAKYTI
Lina
2016-12-16 00:04
Kokio dydzio kepimo skarda? ATSAKYTI
Gitana
2016-09-22 14:36
Koks skanus gavosi!! Tik varskes dejau ne 200g, o 400 g, o viso kito tiek pat, nes norejau kad kremo daugiau butu. Nesiausi i svecius, tai belekaip visi isgyre. Aciu, Helena, uz toki gera recepta!!! ATSAKYTI
Laima
2016-04-08 13:56
Aha, pusė skardinė atmatavay gamindama t.y. apie 200g . Nors kitąsyk turbūt ir su trečdaliu skardinės bandyčiau - čia jau kaip kas saldžiai mėgsta. Tiesiog paragaukite kremą pildmai konsensuotą ir žiūrėkite, ar jums užtenka. ATSAKYTI
to Rasa
2016-04-08 09:49
Parašyta ingredientuose 0.5 skardinės. ATSAKYTI
Rasa
2016-04-05 21:38
Kiek turi detis kondensuoto pieno? Puse skardines ar puse litro? ATSAKYTI
Laima
2016-04-04 12:20
Nu koks skanus gavosi, isbandykite butinai. Tikras tikras Kursenu vyniotinis is vaikystes, tik be jokios parduotuvines chemijos. Pirstus apsilaizysit ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis