Kriaušių vyniotinis su vaniliniu kremu

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Kriaušių vyniotinis su vaniliniu kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 porcijos
300 miltų
žiupsnelis druskos
1 šaukštas acto
5 šaukštai aliejaus
1 1/2 kg kriaušiu
100 g cukraus
65 g kriaušių trauktinės
100 g razinų, 65 ml romo
100 g graikiniu riešutų
200 g sviesto
50 g džiūvėsėlių
žiupsnelis miltinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ruošti 1 valandą.
Kepti 30 minučių.
Tešlą brinkinti 1 valandą.
Kepti 200 C temperatūroje Miltus sumaišyti su druska, actu, aliejumi, 8 šaukštais vandens ir išminkyti tamprią tešlą. Suformuoti tešlos gumulą ir aptepti aliejumi. Kriaušes nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Kriaušių minkštimą supjaustyti griežinėliais, apibarstyti cukrumi ir apšlakstyti kriaušių trauktine. Razinas sumaišyti su romu ir kapotais riešutais. Tešlos gumulą dėti ant miltais apibarstytos drobulės, iškočioti lakštą ir aptepti 125 g ištirpinto sviesto. Trečdalį tešlos lakšto apibarstyti džiūvėsėliais, apdėti kriaušėmis ir riešutų mišiniu. Imti už drobules kraštų, susukti tešlos lakštą į vidų ir suformuoti vyniotinį. Gerai apspausti kraštus. Perkelti vyniotinį nuo drobules į riebalais išteptą kepimo skardą ir aptepti sviestu. Kepamą vyniotinį dažnai tepti sviestu ir barstyti miltiniu cukrumi.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Viktorija
2011-04-04 20:57
Norejau pasidalinti savo patirtimi kepant pyraga. Kepiau ir dariau taip, kaip parasyta - tik vietoj trauktines pyliau Bailey likeriuko, nes turejau siek tiek uzsilikusio ir cukriuko siek tiek daugiau idejau. Gavosi taip, kad mano draugais, didysis pyragu nemegejas viska suslamste ir man tik maza gabaliuka paliko... Vadinasi skanu buvo:) ATSAKYTI
have a nice day
2010-08-27 00:09
kur gaut tris simtus miltu? vaiksciojau po parda nei vieno MILTO neradau :( ATSAKYTI
Natalija
2009-10-02 00:13
as kai kepiau tai kaip parasyta - apie 30 min, bet siaip matysi daugmaz kai jau iskeps, o rezultatas skoniu tikrai nenuvyle :) ATSAKYTI
sandra
2009-09-30 17:37
o kiek laiko mazdaug kepa? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital