Kopūstas "Siurprizas"

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Kopūstas "Siurprizas"
Kopūstas "Siurprizas"
Kopūstas "Siurprizas"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kopūstas
1 kg mėsos faršo
1 morka
3 valgomi šaukštai grietinės (liesa)
2 kiaušiniai
100 g prieskonių faršui
3 skiltelės česnako
3 valgomi šaukštai pomidorų padažo
3 valgomi šaukštai majonezo (liesas)
3 valgomi šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apverdame puode visą kopūsto galvą (koto negalima išpjauti).
Kol verda kopūstas, pasiruošiame faršą. Aš dažniausiai naudoju 50% kiaulienos ir 50% jautienos. Į faršą įmušu kiaušinius ir įtarkuoju morką, sudedu maltos mėsos prieskonius ir viską gerai išmaišau.
Išimu iš puodo apvirtą, bet nepervirtą kopūsto galvą. Kotą nupjaunu, kad būtų lygus. Atsargiai atlankstau po viena kopūsto lapus ir taip iki šerdies. Jei kopūstas labai tankiai suaugęs, galima keletą nereikalingų lapų ir pašalinti. Toliau atbulinis procesas. Apie paliktą kopūsto viduriuką lipdome faršą plonais sluoksniais ir taip lapas po lapo, kol kopūstas pastorėjęs grįžta i savo formą.
Tokį kopūstą "Siurprizą" apvynioju folga (galima dėti ir į rankovę jei tilps). Ir dedu į orkaitę - 30 min. kepu 220 laipsnių temperatūroje ir dar 40 min. 180-200 laipsnių temperatūroje.
Kol kopūstas kepa pasigaminu padažą iš česnako, majonezo, grietinės ir kečupo. Jis idealiai tinka kopūstui. Garnyrui jei daugiau svečių išsiverdu birių ryžių!
AUTORIUS: Almina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Alina
2023-11-03 10:36
Teko valgyti,pasaka koks gardumėlis.Tik padažas buvo pagamintas baltas kai bašamelio.
Dar negaminau,bet tikrai išmėginsiu. ATSAKYTI
Rita
2012-05-03 16:33
labai panasus receptas su kalafioru - visa galva neilgai apvirti pasudytame vandenyje, i tarpus prikimsti paruosto farso, prie koto gana nemazai telpa viduje, suvynioti i folga ir kepti - tikrai skanu, daug kartu patikrinta, padazas irgi panasus tinka, skanu ir su tomatu ! ATSAKYTI
thailand
2011-01-06 10:17
Puikus receptas, respect Almina! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital