Naminiai konservuoti žalieji žirneliai - laiko patikrintas receptas

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Naminiai konservuoti žalieji žirneliai - laiko patikrintas receptas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Laiko patikrintas ir man pats skaniausias naminių marinuotų žirnelių receptas. Daug geriau negu parduotuviniai, visada šventinėms salotoms ir mišrainėms naudoju būtent savo Laiko patikrintas ir man pats skaniausias naminių marinuotų žirnelių receptas. Daug geriau negu parduotuviniai, visada šventinėms salotoms ir mišrainėms naudoju būtent savo naminius žirnelius. Beje, marinavimui geriausiai tinka nepernokę, šviežiai išlukštenti žirneliai, nes pernokę nebus tokie saldūs, o stovėdami išlukštenti iš ankščių jie irgi keičia skonį. Jeigu norisi įdomiau, galite į marinatą įdėti mėgiamų prieskonių ar šaukštelį garstyčių ar net čili pipirų. Nors man žirniukai labiausiai patinka būtent tokie klasikiniai. (...daugiau) Karina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Išlukštenti žalieji žirneliai
1 l vandens
1 šaukštas druskos (su kaupuku)
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Į vandenį sudedame druską, cukrų ir užviriname. Užvirus sudedame žirnelius ir paverdame 5 min. Tuomet žirnelius išgriebiame iš karšto vandens (nuovirą pasiliekame, jo dar reikės) ir beriame į dubenį su šaltu vandeniu, kad atvėstų. Kai atvėsta, žirnelius gerai nukošiame ir suberiame į puslitrinius arba litrinius stiklainius, kad kuo mažiau tarpelių liktų, o iki dangtelio - ne mažiau 1 cm tuščios ertmės. Žirnelius užpilam perkoštu nuo nuosėdu nuoviru, kuriame jie prieš tai virė. Stiklainius sudedame į didelį puodą su karštu vandeniu (apie 80-90 laipsnių) ir kaitiname 30 min. tada stiklainius uždarome steriliais iškaitintais dangteliais, apverčiame dangteliais žemyn ir paliekame atvėsti.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Birute Marija
2023-01-07 23:10
Be citrinos rūgšties ar kitos rūgšties žirneliai surūgs ATSAKYTI
Inga
2022-08-04 09:37
dekui uz receptukus tikrai naudosiu ATSAKYTI
Lina
2020-02-25 14:00
Kaip suprantu, kaitinant puode stiklainius su žirneliais, vanduo virti neturėtų, o tik būti arti virimo? ATSAKYTI
Jurgita
2018-06-23 16:21
O acto ar kazko nereikia? Nes visi mano zirneliai pagal Si recepta pabaltavo ir issipute dangteliai. Toks vaizdas kad receptas ne iki galo darasytas ATSAKYTI
Asta
2018-06-30 18:24
O stiklainius su zirneliais pasterizavote, t.y. kaitinote kaip parasyta recepte? Nes si dalis labai svarbi, kitaip gali nelaikyti. As jau daug metu pagal sita recepta gaminu ir viskas gerai rusyje laikosi. Aisku, jeigu rusys siltesnis arba laikote spinteleje, tada reiketu turbut daugiau druskos arba cukraus deti, acto irgi ipilti galima. Na ir svara konservuojant labai labai svarbi, jeigu pateko bakteriju ar patys zirneliai ju turejo, tas irgi konservus sugadinti gali. ATSAKYTI
Kristina
2017-08-15 20:11
O koks žirnelių kiekis turi būti? ATSAKYTI
Vida
2017-08-15 20:30
Žiūrėkite pagal stiklainio dydį, kad užpildytų stiklainį svarbiausia ATSAKYTI
Kristina
2017-08-15 21:10
Ačiū :)
ATSAKYTI
Rasa
2016-07-19 18:43
Geras receptas, man pasiteisino, skanu ATSAKYTI
Ilona
2015-07-27 07:45
Gaminau pernai, tikrai skanus, siemet zirniu daug uzderejo, tai irgi darysiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital