Klasikiniu būdu marinuoti pomidorai žiemai
AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Klasikiniu būdu marinuoti pomidorai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šį receptą išmokau iš mamos ir jau daugybę metų tik pagal jį ir gaminu, nes man taip skaniausia. Šis receptas tinka ir prinokusiems, ir žaliems pomidorams. Beje, marinavimui Šį receptą išmokau iš mamos ir jau daugybę metų tik pagal jį ir gaminu, nes man taip skaniausia. Šis receptas tinka ir prinokusiems, ir žaliems pomidorams. Beje, marinavimui geriausiai tinka kieti, tvirti, nepernokę pomidorai. (...daugiau) Janina
INGREDIENTAI:
1 kilogramas pomidorų
šiek tiek garstyčių grūdelių
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek lauro lapų
Marinatui:
1 litras vandens
150 mililitrų acto 9%
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Kad kaitinant pomidorų odelė nesutrūktų, pirmiausia juos subadykite mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku.
2.
Pomidorus sudėkite į stiklainius. Į kiekvieną pomidorų pripildytą stiklainį galima įdėti šiek tiek garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir po lauro lapelį. Dar tinka įdėti petražolės šakelę ar šiek tiek krapų ar truputį morkų lapelių.
3.
Marinatui šaltame vandenyje ištirpinkite cukrų bei druską ir įmaišytkite actą. Marinatu užpilkite pomidorus.
4.
Stiklainius pridengkite dangteliais (bet neužsukite) ir sustatykite į didelį į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinkite apie 90° C temperatūroje (kad vandenyje taip truputį kiltų burbuliukai, bet jis nevirtų) apie 20 minučių.
5.
Iškaitintus stiklainius tuoj sandariai uždarykite švariais dangteliais, apverskite dugnu aukštyn, leiskite jiems atvėsti, o tada neškite į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
cukinija
2009-08-24 14:50
Netycia radau si recepta ir atsidziaugti negaliu :) Gaminau pernai ir uzpernai, gaminsiu siemet vel, man patys skaniausi sie pomidorai ATSAKYTI
Ginatutė
2009-08-09 21:19
Būtinai išbandysių receptą, didelis ačiū! ATSAKYTI
Pomidorų mėgėjas
2009-08-09 20:14
Jau ilgokai ieškau šio recepto, didelis AČIŪ jums, čia mano vaikystės pomidorų receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis