Kijevo kotletai su varške - minkštučiai ir sultingi
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kijevo kotletai su varške - minkštučiai ir sultingi
Kijevo kotletai su varške - minkštučiai ir sultingi
Kijevo kotletai su varške - minkštučiai ir sultingi
Kijevo kotletai su varške - minkštučiai ir sultingi
Kijevo kotletai su varške - minkštučiai ir sultingi
Autorius apie receptą: Prigyriau, išpasakojau savo kolegei kokie jie nuostabūs, kaip paprasta (palyginus su tais tikraisiais Kijevo kotletais) pagaminti, ir mėgautis beveik skanesniais už Prigyriau, išpasakojau savo kolegei kokie jie nuostabūs, kaip paprasta (palyginus su tais tikraisiais Kijevo kotletais) pagaminti, ir mėgautis beveik skanesniais už tikruosius... ir nė kiek neperdėjau, nes jie nuo šiol, mūsų šeimos, vienas iš mėgstamiausių vištienos patiekalų...tad tikrai nedvejokite, nes jie verti pačių didžiausių komplimentų. (...daugiau) Reda, Miss Dish
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
650 gramų vištienos krūtinėlės (be kaulų)
180 gramų varškės
100 gramų sviesto (sūdyto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio prieskonių vištienai
šiek tiek malti baltieji pipirai
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų vandens
šiek tiek miltų
šiek tiek maltų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasiruošti sviestą - į kambario temperatūros sviestą įmaišyti smulkintus krapus ir petražoles, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.
2.
Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, ten pat sukrėsti ir varškę, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės. Drėgnomis rankomis imti mėsos masės (nedaryti labai didelių, patarčiau šiek tiek mažesnius nei įprasti), delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius kotletukus.
3.
Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinius su ~80-100 ml šalto vandens, kitame berti kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame - šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose (aš taip voliojau du kartus, tik į miltus vieną, tada bus tvirta plutelė, todėl patariu ir Jums. O jei voliosite tik kartą, tada turbūt užteks ir vieno kiaušinio, atitinkamai vandens mažiau..). Apvoliojus taisant formą dar švelniai spaudžiant apglostyti, kad džiūvėsėliai gerai priliptų.
4.
Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti. Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kelis kotletukus (aš kepiau po 6 vnt). Vis vartant iš visų pusių kepti kol gražiai apskrus ir paruduos. Išimtus iš aliejaus sudėti ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis