Kiaulpienių pesto

AUTORIUS:
Virginija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Kiaulpienių pesto
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Prasidėjo kiaulpienių valgymo metas - kol jos sultingos, neperaugusios, o jų lapuose vos ne pusė Mendelejevo lentelės, bandykime įvairius receptus ir ragaukime. Prasidėjo kiaulpienių valgymo metas - kol jos sultingos, neperaugusios, o jų lapuose vos ne pusė Mendelejevo lentelės, bandykime įvairius receptus ir ragaukime. Virginija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
70 gramų kiaulpienių lapų
50 gramų kietojo sūrio
50 gramų graikinių riešutų
120 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų
3 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu lapeliai jauni, neseniai išdygusiu kiaulpienių, juos pakaks švariai nuplauti ir gerai nuvarvinti, nes jauni lapeliai yra neaitrūs. O jeigu kiaulpienės buvo jau ūgtelėjusios, nuplautus lapelius sudėkite į sietelį ir perpliekite verdančiu vandeniu bei palikite keletą minučių nuvarvėti. Nuvarvintus lapelius sudėkite į smulkintuvo indą.
2.
Į smulkintuvo indą kartu su paruoštomis kiaulpienėmis sudėkite nuluptas ir į keletą dalių perpjautas česnako skilteles, šiek tiek pasmulkintus graikiškus riešutus. Viską gerai sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Jeigu trintųsi sunkiau, galite įpilti šiek tiek aliejaus, bet geriau stenkitės trinti be jo, nes alyvuogių aliejus, intensyviai malamas gali apkarsti.
3.
Į sutrintą masę pilkite alyvuogių aliejų ir šaukštu išmaišykite. Aliejumi reguliuokite pesto tirštumą - jeigu norite skystesnio padažo, aliejaus pilkite daugiau, o jeigu tirštesnio - šiek tiek mažiau.
4.
Galiausiai sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Paragaukite ir, jeigu norisi, pagal skonį paskaninkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Patarimai:
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Virginija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vilija
2017-04-27 09:44
Mmm... Kaip tik prisirinkau kiaulpieniu lapu salotoms, butinai isbandysiu sita recepta! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital