1.
Idealu, jeigu lašišą pavyktų ištraukti iš šaldytuvo 15 - 20 minučių prieš gaminant. Kambario temperatūros ji iškepa tolygiau. Ištraukę nusausinkite gabalėlius popieriniu rankšluosčiu, jog liktų kuo mažiau drėgmės.
2.
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, kad būtų tikrai karštas (bet dar nerūktų). Geriausiai šiam patiekalui gaminti tinka ketaus arba nerūdijančio plieno keptuvės, nes greitai ir tolygiai įkaista, bet jeigu turite kitokią, tiks ir ji. Naudokite pakankamai didelę keptuvę, jog lašišos gabalėliai vienas su kitu nesiliestų.
3.
Kol kaista aliejus, indelyje sumaišykite druską, aitriąją papriką ir cinamoną bei šiuo mišiniu įtrinkite abu lašišos gabalėlius.
4.
Aliejui įkaitus, dėkite lašišą į keptuvę odele žemyn. Galite truputį sumažinti ugnį iki vidutinės ar šiek tiek didesnės už vidutinę.
5.
O dabar lauks sunkiausias darbas - tiesiog kantriai nieko nebedaryti ir tik laukti :-) Jokiu būdu nejudinkite lašišos, jos nevartykite, leiskite jai ramiai kepti. Būtent šis kantrumo momentas užtikrins lašišos odelės traškumą.
6.
Filė šonuose stebėkite besikečiančią lašišos spalvą - iš ryškiai raudonos ji pamažu virs į rausvą. Iš pradžių spalva keisis prie odelės ir pokytis vis kils aukštyn.
7.
Kai spalvą pakeis daugmaž trys ketvirtadaliai lašišos aukščio, gabalėlius apverskite ir leiskite pakepti dar dvi - tris minutes.
8.
Tada išimkite ant popierinio rankšluosčio, jog sugertų aliejaus perteklių, leiskite ten pabūti minutę-dvi, perkelkite į lėkštes ir gardžiuokitės!
9.
Patiekiau ją ant raudono padažo - tiesiog eletriniu trintuvu sutryniau vieną virtą burokėlį, įdėjau šaukštą balzamiko acto, truputį druskos, pipirų bei porą šaukštų graikiško jogurto. Paprasčiau nebūna, o grožio ir skonio lėkštėjė iškart gerokai daugiau :-)