Keptuvėje kepta lašiša

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Keptuvėje kepta lašiša
Autorius apie receptą: Taip iškepta lašiša bus puiki - odelė tobulai traški, o pati lašiša neperkepusi ir minkštutė. Iškepusi būtent tiek, kiek reikia. Prieskonius galite keisti į savo mėgiamus Taip iškepta lašiša bus puiki - odelė tobulai traški, o pati lašiša neperkepusi ir minkštutė. Iškepusi būtent tiek, kiek reikia. Prieskonius galite keisti į savo mėgiamus arba likti ties klasikine druskos ir pipirų pora. Bet čili ir cinamono derinys, kaip neįprastai beskambėtų, yra fantastiškas, labai jį rekomenduoju. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
Redakcijos nuomonė: Jeigu dar neragavote taip iškeptos lašišos, daug prarandate. Prieskonius galite pakeisti į savo mėgiamus, bet recepte aprašytas kepimo principas yra auksinė taisyklė, jeigu Jeigu dar neragavote taip iškeptos lašišos, daug prarandate. Prieskonius galite pakeisti į savo mėgiamus, bet recepte aprašytas kepimo principas yra auksinė taisyklė, jeigu norite lašiša gardžiuotis lyg geriausiame restorane. Taip iškepta ji bus minkšta ir sultinga, o odelė traški. Beje, čili ir cinamono prieskonių derinį visaip kaip užskaitėme, pabandykite ir jūs! Mums jis skaniai pasiteisino ne tik kepant lašišą, bet ir šamą bei upėtakį. Nekantraujame jį išbandyti ir su kitomis jūrų ir upių gėrybėmis! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 gabalai lašišos
1 šaukštelis aitriosios paprikos
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
1 vienetas burokėlių (virti)
1 šaukštas balzaminio acto
2 šaukštai graikiško jogurto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Idealu, jeigu lašišą pavyktų ištraukti iš šaldytuvo 15 - 20 minučių prieš gaminant. Kambario temperatūros ji iškepa tolygiau. Ištraukę nusausinkite gabalėlius popieriniu rankšluosčiu, jog liktų kuo mažiau drėgmės.
2.
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, kad būtų tikrai karštas (bet dar nerūktų). Geriausiai šiam patiekalui gaminti tinka ketaus arba nerūdijančio plieno keptuvės, nes greitai ir tolygiai įkaista, bet jeigu turite kitokią, tiks ir ji. Naudokite pakankamai didelę keptuvę, jog lašišos gabalėliai vienas su kitu nesiliestų.
3.
Kol kaista aliejus, indelyje sumaišykite druską, aitriąją papriką ir cinamoną bei šiuo mišiniu įtrinkite abu lašišos gabalėlius.
4.
Aliejui įkaitus, dėkite lašišą į keptuvę odele žemyn. Galite truputį sumažinti ugnį iki vidutinės ar šiek tiek didesnės už vidutinę.
5.
O dabar lauks sunkiausias darbas - tiesiog kantriai nieko nebedaryti ir tik laukti :-) Jokiu būdu nejudinkite lašišos, jos nevartykite, leiskite jai ramiai kepti. Būtent šis kantrumo momentas užtikrins lašišos odelės traškumą.
6.
Filė šonuose stebėkite besikečiančią lašišos spalvą - iš ryškiai raudonos ji pamažu virs į rausvą. Iš pradžių spalva keisis prie odelės ir pokytis vis kils aukštyn.
7.
Kai spalvą pakeis daugmaž trys ketvirtadaliai lašišos aukščio, gabalėlius apverskite ir leiskite pakepti dar dvi - tris minutes.
8.
Tada išimkite ant popierinio rankšluosčio, jog sugertų aliejaus perteklių, leiskite ten pabūti minutę-dvi, perkelkite į lėkštes ir gardžiuokitės!
9.
Patiekiau ją ant raudono padažo - tiesiog eletriniu trintuvu sutryniau vieną virtą burokėlį, įdėjau šaukštą balzamiko acto, truputį druskos, pipirų bei porą šaukštų graikiško jogurto. Paprasčiau nebūna, o grožio ir skonio lėkštėjė iškart gerokai daugiau :-)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Lina
2016-12-19 12:47
Skaitant šį receptą net seilės išsiskyrė, laukiu kada galėsiu šiandien nystebinti šeimyną:) ATSAKYTI
Dovilė
2016-10-10 11:55
Vykinta, net ir pamerkus, traškumas lieka :-) Bet jeigu norisi labai labai traškios, žinoma, galima ir be jokio padažo, nes taip iškepta lašiša skani ir savaime, kadangi lašišos vidus lieka itin sultingas, neperkepęs ir neišsausėjęs. Pabandykite, tikrai pamatysite, kaip labai skanu :-) ATSAKYTI
Vykinta
2016-09-30 14:17
Laba diena, norėjau paklausti, o kam ta traški odelė, jei paskui mes ją pamerkiame į padažą?
ačiū :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital