Kepta antis
AUTORIUS:
Rima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 60)
Kepta antis
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas anties
5 vienetai obuolių
200 gramų sviesto
1 sauja kmynų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
200 mililitrų raudono vyno
1 sauja granatų (sėklos)
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai sojos padažo
šiek tiek apelsino žievelės
šiek tiek citrinos žievelės
Patiekiant:
2 vienetai pomidorų
2 vienetai agurkų
Garnyrui:
15 vienetų bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą sumaišyti su prieskoniais ir kmynais. Šiuo mišiniu ištepti po anties oda. Antį prikimšti išvalytų obuolių ir palikti vieną dieną pasimarinuoti.
2.
Bulves, morkas, svogūnus nulupti ir gražiai susipjaustyti, sudėti į kepimo rankovę, užberti druska ir pipirais, bei šiek tiek įpilti aliejaus. Antį įdėti į kitą kepimo rankovę.
3.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Antį rankovėje kepti apie 40 minučių. Tuomet rankovę prakirpti, ir atidengti antį, šalia dėti rankovę su daržovėmis. Kepti dar 40 minučių.
4.
Padažui keptuvėje įkaitinti vyną, suberti cukrų, granatų sėklas, žieveles, supilti sojos padažą. Pakaitinti, vis pamaišant.
5.
Antį tiekti su padažu, keptomis ir šviežiomis daržovėmis.
AUTORIUS: Rima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis