Kepta antiena spanguolių padaže

AUTORIUS:
Alma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kepta antiena spanguolių padaže
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai anties
2 šaukštai druskos
2 šaukštai maltų kvapiųjų pipirų
2 stiklinės vandens
2 saujos kmynų
6 vienetai konservuotų kukurūzų burbuolių
1 pundelis gražgarsčių
2 vienetai burokėlių
6 vienetai bulvių
0.5 litro pieno
1 šaukštas sviesto
Padažui:
100 gramų spanguolių
1.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 stiklinė vandens
2 šaukštai medaus
2 skiltelės česnako
3 šaukšteliai cukraus
0.5 saujos cinamono
0.5 saujos maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jeigu įmanoma, reikia išsirinkti jaunas antis (paukščio svoris apie 2-2,5 kg).
Išpjauti krūtinėles ir padalinti jas į dvi dalis.
Gerai nuplauti.
2.
Norint, kad anties mėsa būtų minkšta, reikia prieš tai 20 minučių gabalus apvirti.
Tada jie viduje nebus su krauju.
3.
Truputį atvėsinus, gabalus pasūdyti, pabarstyti pipirais.
4.
Įkaitinti orkaitę iki 180 – 200 C temperatūros.
5.
Dėti keptuvą su anties gabalais orkaitėn ir užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens.
6.
Kepti atidengus apie 1,5 valandos.
7.
Burokėlius nuplauti, perpjauti per pusę, sudėti į šaltą vandenį ir išvirti.
Išvirusius perpilti šaltu vandeniu, nulupti ir sutarkuoti stambia trintuve.
Patroškinti pridėjus vandens, aliejaus, truputį cukraus ir vyno acto.
8.
Per tą laiką kol mėsa kepa, išvirti padažą:
Sutrinti spanguoles, supilti vandenį ir aliejų, sumaišyti.
Dėti ant ugnies ir maišant užvirinti. Sumažinti ugnį ir virti dar 10 minučių. Neuždengti.
Pridėti druskos, cukraus, trinto česnako, medaus, prieskonių.
Pamaišant pavirti dar 3 minutes.
9.
Nuskusti bulves ir jas išvirti.
Sutrinti bulvių košę.
Užvirinti pieną.
Trintas bulves sudėti į aukštą indą, supilti verdantį pieną ir mikseriu viską gerai išplakti.
Įdėti sviesto ir dar truputį paplakti.
10.
Palaukti kol košė truputį sustings.
Konditeriniu švirkštu į nedidelę kepimo skardelę išspausti du kauburėlius košės ir įdėti apkepti į orkaitę, kur kepa antis.
Kepti, kol apskrus košės viršus.
11.
Iškepusias anties krūtinėles po dvi dėti į lėkštę.
Įdėti po tris kukurūzų burbuolytes, po du šaukštus burokėlių, po kelias gražgarstes.
Supilti padažą.
Patiekalą patiekti karštą.
AUTORIUS: Alma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital