Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 g jaučio kepenų
200 ml pieno
2 kiaušiniai
60 g manų kruopų
1 - 2 šaukštai krakmolo
šviežių smulkintų krapų
Maltų pipirų
druskos
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kepenis nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Supjaustome 0,5 cm. storio lazdelėmis, užpilame pieno ir palaikome apie 2 valandas, Kepenėles išgriebiame iš pieno. Ant jų suberiame manus, krakmolą, smulkintus krapus, įmušame kiaušinius, pagardiname pipirais, pasūdome. Gerai sumaišome. Iš mėsos padarome sklindžių formos “paplotėlius”. Dedame į įkaitintą aliejų. Kepame trumpai, kol apskrunda, iš abiejų pusių. Valgome kaip karštą arba kaip šaltą užkandį. Tiekiame su pakepintu batonu ir įvairiomis daržovėmis.