Drėgnas varškės keksas su kriaušėmis

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Drėgnas varškės keksas su kriaušėmis
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
280 gramų varškės
230 gramų miltų
180 gramų cukraus
120 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai kriaušių (didesnių)
1 sauja graikinių riešutų (tinka ir migdolai arba galima visai nedėti)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu trintuvu, kad būtų vientisa, neliktų grūdelių. Galima naudoti ir kreminę varškę, bet tada dėkite truputį daugiau miltų, nes ji drėgnesnė.
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmaišyti varškę. Po vieną mušti kiaušinius, išmaišant po kiekvieno.
3.
Kriaušes nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Riešutus pasmulkinti (galima dar truputį pakepinti sausoje keptuvėje, jeigu turite laiko, bus intensyvesnis skonis).
4.
Atskirame dubenyje persijoti miltus, kepimo miltelius ir įmaišyti į tešlą, sudėti kriaušes, riešutus ir išmaišyti.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
6.
Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių (iki ikišus medinį pagaliuką į kekso vidurį jį ištrauksite neapsivėlusį tešla). Skanaus!
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Onutė
2022-09-30 10:51
Labai skanus ATSAKYTI
Dziuljeta
2021-11-14 17:17
Labai skanūs ir pavykęs pyragas. Šeima įvertino 10 balų ATSAKYTI
Zita
2020-12-14 05:40
Super varškės apkepas, viskas pavyko, tik varškės ir miltų šiek tiek daugiau įdėjau;-) darysiu dažniau. ATSAKYTI
Eglė
2020-10-27 22:02
Varškės apkepas su kriaušėm, o ne pyragas, ir tai ne ytin vykęs ATSAKYTI
Irmantas
2019-09-01 07:50
Gardus kepinys. Bet negaliu sutikti, kad tai vargšės keksas: graikiniai riešutai ir sviestas ne taip jau pigiai kainuoja... ATSAKYTI
Gintare
2018-10-07 00:56
Labai skanus pyragas, tirpsta burnoje. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital