Keksas su jogurto ir spanguolių įdaru

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Keksas su jogurto ir spanguolių įdaru
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
100 g sviesto
80 g cukraus
2 kiaušiniai
120 ml kefyro
300 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
 
Įdarui:
200 ml natūralaus jogurto
2 valgomi šaukštai riebios grietinės
2 valgomi šaukštai cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 valgomi šaukštai bulvių krakmolo
1 sauja šaldytų spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:

Sviestą ištirpinau, sumaišiau su cukrumi. Į gautą masę įmušiau kiaušinius, supyliau kefyrą. Mikseriu gerai viską sumaišiau.

Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir druska. Subėriau į kiaušinių - kefyro masę. Vėl viską gerai išmaišiau. Tešla turėtų būti tirštos grietinės konsistensijos.

Dabar gaminam įdarą - natūralų jogurtą sumaišiau su 2 šaukštais grietinės, vaniliniu cukrumi bei cukrumi be priedų. Subėriau krakmolą ir spanguoles. Dar kartą gerai išmaišiau įdarą.

Pailgą kepimo skardą ištepiau sviestu ir pabarsčiau miltais.

Pusę keksui skirtos tešlos supyliau į kepimo skardą. Ant supiltos tešlos atsargiai sukrėčiau įdaro masę.
Tada ant viršaus supyliau paliktą kekso tešlą.

Nieko baisaus, jei viršutinis tešlos sluoksnis pasiskirstys nevienodai. Tiesiog šakute atsargiai išlyginkite, kad pasiskirstytų ant viso paviršiaus ploto.

Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Iškepęs keksas būna labai purus ir minkštas. Palaukite, kol atvės, nes kitaip nepavyks supjaustyti.
SKANAUS!

AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital