Karštas obuolių pyragas

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Karštas obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
155 g miltų
60 g miltinio cukraus
90 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštas vandens
12 obuolių (Obuolys)
45 g cukraus
1 šaukštelis cinamono (Cinamonas)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštelis miltinio cukraus
1 šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkyti su miltais. Sudėti kiaušinių trynius, įpilti šaukštą vandens, ir suminkyti tešlą. Ant sviestinio popieriaus iškočioti apvalią formą, kraštus (maždaug 1 cm pločio) apipjauti. Ta juostele apjuosti gilesnės apvalios formos kraštus. Likusią tešlą įdėti į šaldytuvą 20-30 min. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti riekutėmis. 1 šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų. Pakaitinti kol ištirps cukrus, sudėti obuolius ir troškinti 10 min., kol obuoliai taps minkšti, tada nuimti dangtį ir dar pakaitinti 5 min. Atšaldyti. Obuolius sudėti į sviestu pateptą formą ir uždengti tešla, gerai apspausti kraštus. Viršų patepti baltymais ir apibarstyti miltiniu cukrumi. Orkaitę įkaitinti iki 210 C temperatūros ir kepti maždaug 40 min. Pyragą patiekti inde, kuriame kepė, ir valgyti karštą su plakta grietinėle.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital